Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СКУПШТИНА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ И ДОДЕЛА „МАЈСКИХ НАГРАДА“ У БЕОГРАДУ

Подели

Лауереатима „Мајске награде“, највећег друштвено-спортског признања у Србији, додељена су признања на церемонији у Београду. Као и сваке године, том приликом одржана је и редовна годишња Скупштина Спортског савеза Србије, који је и организатор ове традиционалне манифестације.

Свечана седница организована је у сали Скупштине општине Стари град у Београду. Тијана Бошковић је најбоља спортисткиња у олимпијском спорту, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Kнежевић је најбољи спортски функционер у Србији, најбољи клуб је Ватерполо клуб „Нови Београд“, док је најбољи стручњак селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси. 

Свечаности су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и многе друге званице. Мајска награда додељена је у 10 категорија, најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима , појединачним спортистима и територијалним савезима.

На седници Скупштине, којој је у име Спортског савеза града Зајечара у својству делегата присуствовао  генерални секретар Игор Божиновић, констатован је успешан рад Спортског савеза Србије. Бројне акције обележиле су и минулу годину, организација Сеоских спортских игара, Малих сајмова спорта, едукација за фитнес тренере у оквиру бесплатне рекреације за жене, као и стална комуникација са територијалним и гранским савезима, без које и нема правог система спорта.

Најбољи територијални савез је Спортски савез Власотинца, а најбољи грански савез је Савез за боди билдинг, фитнес и аеробик. Џудиста Никола Трајковић је најбољи спортиста у неолимпијском спорту. Најбољи спортиста са инвалидитетом је стрелац Живко Папаз.

Најбољи спортски новинар је Петар Денда, вишегодишњи новинар у спортској редакцији Радио телевизије Србије и актуелни председник Удружења спортских новинара Србије. Награду за животно дело добио је Иван Тодоров, председник Скупштине Џудо савеза Србије, потпредседник Олимпијсог комитета Србије и амбасадор Републике Србије у Мађарској.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *