Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СКУПШТИНА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ И ДОДЕЛА „МАЈСКИХ НАГРАДА“ У БЕОГРАДУ

Подели

Лауереатима „Мајске награде“, највећег друштвено-спортског признања у Србији, додељена су признања на церемонији у Београду. Као и сваке године, том приликом одржана је и редовна годишња Скупштина Спортског савеза Србије, који је и организатор ове традиционалне манифестације.

Седница је организована у Дому Народне скупштине у Београду, а свечаност је отворио министар спорта у влади Републике Србије Зоран Гајић. Страхиња Стојачић је најбољи спортиста у олимпијском спорту, иначе најкориснији играч минулог Европског и Светског првенства у баскету 3X3, генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин је најбољи спортски функционер у Србији, најбољи клуб је Омладински џудо клуб „Београд“, који се у години за нама окитио и титулом првака Европе.

Награду за животно дело добили су председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и рвач Милорад Докманац, док је постхумно награђен прерано преминули Дејан Милојевић, легендарни српски кошаркаш и тренер.

Мајска награда додељена је у 10 категорија, најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима, појединачним спортистима и територијалним савезима, где је уручена Спортском савезу Краљева, док је Арена ТВ добила специјално признање за промоцију и подршку спорта у Републици Србији.

На седници Скупштине, којој је у име Спортског савеза града Зајечара у својству делегата присуствовао координатор за такмичарски спорт Миомир Симоновић, констатован је успешан рад Спортског савеза Србије. Бројне акције обележиле су претходну годину, организација Сеоских спортских игара, Малих сајмова спорта, едукација за фитнес тренере у оквиру бесплатне рекреације за жене, Лиге малих шампиона, а оно што треба истаћи јесте и чињеница да је део свих тих акција на редовном годишњем нивоу и Спортски савез града Зајечара.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *