Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СКУПШТИНА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ И ДОДЕЛА „МАЈСКИХ НАГРАДА“ У БЕОГРАДУ

Подели

Лауереатима „Мајске награде“, највећег друштвено-спортског признања у Србији, додељена су признања на церемонији у Скупштини Републике Србије. Као и сваке године, том приликом одржана је и редовна годишња Скупштина Спортског савеза Србије, који је и организатор и кључни носилац ове традиционалне манифестације.

Свечаној додели Мајске награде претходила је Скупштина српске „куће спорта“. Поред усвајања редовних годишњих извештаја, делегати су на предлог председника Давора Штефанека једногласно изабрали Горана Маринковића за новог – старог генералног секретара, који ће ту функцију обављати у периоду од 2022 – 2026. године. 

Седници Скупштине, којој је у име Спортског савеза града Зајечара у својству делегата присуствовао  генерални секретар Игор Божиновић, констатован је успешан рад Спортског савеза Србије. Бројне акције обележиле су и минулу годину, организација Сеоских спортских игара, Малих сајмова спорта, едукација за фитнес тренере у оквиру бесплатне рекреације за жене, као и стална комуникација са територијалним и гранским савезима, без које и нема правог система спорта.

Свечаност је отворио министар спорта и омладине Вања Удовичић, а том приликом Фудбалски савез Србије проглашен је за најбољи национални грански савез, а награду су из руку Давора Штефанека примили селектор репрезентације Драган Стојковић Пикси и в.д. председника Ненад Бјековић. Теквондо клуб „Галеб“ који је заслужан за бројне олимпијске медаље у претходним циклусима награђен је као најбоља организација у области спорта, док је Јована Прековић, олимпијска шампионка у каратеу најбоља спортисткиња у олимпијском спорту. Спортски савез Прибој је најбољи територијални савез, док је Горан Микец добио „Мајску награду“ за спортског стручњака године.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *