Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕЂУНАРОДНИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ОДРЖАНИ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Ни лоше време и провала облака нису спречили такмичаре Зајечара, Видина и Књажевца да покажу своје умеће на спортским борилиштима Попове плаже у четвртак 25. маја. Спортски риболов, баскет, шах или мини голф, такмичари су свеједно били пуни мотива, а узбуђења није мањкало ни у једној дисциплини. На крају, гости из Бугарске победници су 10. јубиларних Међународних спортских сусрета особа са инвалидитетом, друго место освојио је домаћи Зајечар, док је 3. позицију заузео Књажевац. 

Почетку надметања претходио је и чин свечане церемоније, а такмичарима су се обратили и представници организатора и покровитеља 10. јубиларних Међународних спортских сусрета особа са инвалидитетом.

Традиционална манифестација је ове године спроведена у оквиру европске недеље физичке активности Међународне асоцијације за спорт и културу, коју на територији наше земље организује Асоцијација спорт за све Србије.

„За нас је задовољство да будемо у вашем граду који нам је толико близак. Окупили смо се да покажемо снагу, да покажемо успехе и да се дружимо са свима. Десето по реду дружење за нас је доказ да су овакви сусрети изузетно важни, поручио је у име гостију из Видина Павле Павлов.

Иванка Јовић, председница Црвеног крста Зајечар такође је поздравила учеснике традиционалног такмичења.

“Kо је до сада био бољи, у крајњој линији, није ни важно. Важно је да смо ту, да размењујемо искуства, да се дружимо и да покажемо да можемо све без разлике“, рекла је Јовић.

Досадашњим учесницима из Зајечара и Видина, ове године се прикључио и Kњажевац. Колико у овој општини придају важности особама са инвалидитетом говори и чињеница да је све учеснике такмичења на Поповој плажи поздравио и заменик председника Скупштине општине Књажевац Игор Стевановић.

„Књажевац ће допринети даљем развоју ове традиционалне манифестације, пре свега због дугогодишњег искуства у реализацији и финансирању разних такмичења особа са инвалидитетом, а сигурно је да ћемо бити и одлични домаћини када нам се за то пружи прилика“, поручио је Стевановић.

Душко Перишић, представник Међуопштинске организације мултипле склерозе Зајечар истакао је да циљ ове манифестације јесте превасходно да се особе са инвалидитетом из Бугарске и Србије друже.

Драгиша Симоновић, председник Спортског савеза града Зајечара истакао је да чињеница да се ова манифестација одржава по 10. пут није случајна и званично отворио Међународне спортске сусрете особа са инвалидитетом. 

Организатори „МСОСИ 2023“ били су Спортски савез града Зајечара и Удружење „Зајечарски спорт за све“ у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар и Међуопштинске организације мултипле склерозе Зајечар, уз подршку Установе за дневни боравак деце „Облутак“, која се на челу са директорком Аном Петковић и овог пута укључила у реализацију игара. Наредне 2024. године домаћин надметања биће Видин, док ће 2025. године Књажевац угостити све учеснике овог традиционалног такмичења.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *