Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ ОДРЖАНЕ У БОРУ

Подели

Једна од највећих манифестација аматерског спорта у Европи под називом „Спортске игре младих“, поново је у Бору, где је у четвртак 25. маја у Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић“ одржано такмичење које је окупило 50 екипа, а више од 400 учесника надметало се у четири дисциплине. 

Под слоганом „Пружам руку, не подмећем ногу“, у хали борског спортског центра одржане су Спортске игре младих. Овогодишња сезона Спортских игара младих има за циљ да се укаже на све облике вршњачког насиља. Деца су имала прилику да пишу поруке, а на крају сезоне писци три најлепше поруке добиће стипендијско осигурање од хиљаду евра.

Част да уношењем бакље свечано отвори такмичење припала је рукометашици Сари Радовић, иначе кадетској репрезентативки Србије. 

„Почаствована сам што сам баш ја изабрана да званично отворим манифестацију и што су ме препознали као спортисткињу. Надам се да ћемо заједно низати добре резултате“, додала је Радовић.

Спортске игре младих промовишу спортске активности, јачање пријатељстава, развијају толеранцију, тимски дух и фер плеј међу најмлађима.

„Морамо децу окренути правим вредностима, а бављење спортом је један од начина за то. Данашњи догађај показује да Бор има младост и будућност. Ја сам оптимиста и сви ови људи овде који се баве спортом имају зарад чега да буду поносни“, истакао је заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић.

Десета јубиларна сезона Спортских игара младих кренула је на Савиндан 27. јануара. Одржане су еколошке радионице, као и такмичења у фудбалу као најпопуларнијем спорту. Бор је и ове године изабран као дестинација која представља источну Србију.

„Град Бор и деца Бора су пријатељи игара, било је овде минулих година неколико квалификационих и регионалних турнира. али драго ми је да је први пут запаљен и пламен радости и пријатељства. Победници данашњег такмичења обезбедили су пласман у регионално финале које ће бити одржано 16. јуна у Београду, док је државно такмичење на програму 10. јула у Бањи Ждрело“, поручила је Далиборка Делибашић, пр Спортских игара младих.

Спортске игре младих се 2023. године организују у 25 градова Србије. Намера организатора је да у годинама које следе такмичење прерасте у мини Олимпијске игре. 

фото: Град Бор

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *