Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ ШКОЛАРЦЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ

Подели

Лена Малетић, ученица другог разреда Економско-трговинске школе у Зајечару освојила је 1. место у трци на 400 метара на Државном такмичењу у атлетици одржаном у Ћуприји и на тај начин донела својој школи, граду и зајечарском школском спорту златну медаљу. Невероватан резултат и успон из године у годину показује Лена, која је након бронзе освојене 2021. на 300 метара, сребра минуле године на деоници од 400 метара, успела да освоји злато и донесе ново одличје у трофејну породицу Малетић.

Вељко Васиљевић, ученик зајечарске Техничке школе освојио је сребрну медаљу, пошто је трку на 1000 метара завршио на 2. месту. Сјајан резултат Васиљевића, који из године у годину подиже стандарде и нема сумње постаје озбиљан атлетски бисер из Зајечара. 

Нађа Тркуља, ученица Основне школе „Ђура Јакшић“ није успела да се окити одличјем, пошто је финале Државног такмичења у скоку у вис завршила на 4. месту. Одличан резултат најмлађег представника Зајечара на завршном школском такмичењу и поред тога што јој је за длаку измакла медаља. Зајечару је заиста мало фалило да се окити још једним одличјем, пошто је и Миа Станковић, још једна узданица ОШ „Ђура Јакшић“ дисциплину од 300 метара завршила на 4. месту у једној одличној трци. Одличан наступ имала је и Мина Михајловић, ученица Основне школе „Десанка Максимовић“ која је дисциплину скок у вис завршила пласманом у осам најбољих у Србији. 

Честитке заслужују и професори физичког васпитања Дејан Жикић из Економско-трговинске школе, Саша Јанковић из Техничке школе, Драган Петковић, професор ОШ „Ђура Јакшић“ и Емина Варат Илић, професорка ОШ „Десанка Максимовић“.

„Успешна сезона школског спорта је иза нас, поготово њен други део. Имали смо представнике на Државним такмичењима у футсалу, рукомету и атлетици, где су наши представници успели да освоје и две медаље за крај школске спортске године“, поручио је за „Глас спорта“ Миомир Симоновић, генерални секретар Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС).

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *