Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ПАУЕРЛИФТИНГ КЛУБ КЊАЖЕВАЦ ПОНОВО НАЈБОЉИ У СРБИЈИ

Подели

Пауерлифтинг и бодибилдинг спортски клуб „Kњажевац“ нови је шампион Србије у „bench press-u“ (бенч пресу), пошто је освојио прво место на Државном првенству одржаном у суботу 11. септембра у књажевачком мотелу „Барка“. Покровитељ овог престижног такмичења био је Пауерлифтинг (Powerlifting) савез Србије, а наступило је 80 такмичара из 22 клуба из Србије у осам тежинских категорија за жене и мушкарце.

Много снаге, издржљивости, одрицања, али и подршке. Циљ само један, бити најбоља верзија себе, када то такмичење захтева. Све то могло је да се види на републичком првенству у Књажевцу, а највише разлога за задовољство, имали су домаћини и организатори, чланови ПББСК „Kњажевац“, који су још једном задали домаћи задатак свима у овом све популарнијем спорту.

„Велику захвалност дугујемо Спортском савезу и општини Књажевац, без чије помоћи свакако не бисмо могли да организујемо такмичење на оваквом нивоу. Такође, наш матични Пауерлифтинг савез Србије поново нас је наградио домаћинством и приликом да угостимо најбоље такмичаре у дисциплини бенч прес“; истакао је за „Глас спорта“ Далибор Илијић, председник ПББСК „Kњажевац“.

Првенство је свечано отворио први човек Пауерлифтинг савеза Србије Милан Смиљанић.

„Пауерлифтинг се последњих година налази у невиђеној експанзији у Србији, а један од наших најјачих клубова долази из Књажевца. Изузетно ми је драго да сам поново овде, минуле године имали смо Првенство у све три дисциплине, сада су ту најбољи такмичари у бенч пресу. Имамо много разлога за задовољство урађеним ове године, на Првенству Србије у Зајечару имали смо 118 такмичара, ускоро ће наши такмичари четврти пут учествовати на Светском шампионату, тако да сматрам да пауерлифтинг полако, али сигурно заузима место које му припада на спортској мапи у нашој земљи“, поручио је у разговору за „Глас спорта“, председник Пауерлифтинг савеза Србије Милан Смиљанић.

За немерљиву помоћ и подршку у организацији такмичења, Далибор Илијић уручио је плакету председнику Спортског савеза Књажевца Микици Видојевићу, који је захваљујући се истакао да ће локални спортски савез увек бити ту за све којима је интерес спорта и Књажевца на првом месту.

Домаћа такмичарка Весна Никић, иначе чланица ПББСК „Kњажевац“ била је најбоља у категорији ОСИ, док је код мушкараца у истој категорији особа са инвалидитетом најјачи био Радивоје Бајић из ПК „Пометеус“ Смедерево.

За најбољу суб јуниорку проглашена је Елена Мијатовић из ПЛК „Дисциплина“ из Београда, најјача јуниорка је Марија Јовановић из СУ „Black Gym“ Параћин, најбоља сениорка је Јована Радованов, чланица СДУТ Динамо Панчево, док је најјача ветеранка Данијела Kрсанин из ПЛK Вршац.

За најјачег такмичара у мушкој конкуренцији проглашени су Лазар Kандић из СУ „Сварог“ из Сврљига у конкуренцији суб јуниора, најбољи јуниор је Вељко Пешић из KДТ „Власина“, најјачи сениор је Вања Штеванов из ПЛK „Гладијатор“ из Елемира, док је најбољи мастер Дарко Глушац из ПЛK „Север“ из Сомбора.

Организатор Државног првенства био је Пауерлифтинг и бодибилдинг спортски клуб Kњажевац који је у укупном пласману заузео екипно прво место, друго место припало је СУ „Сварог“ из Сврљига, испред трећепласираног ПЛK „Север“ из Сомбора.

 

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

“Бирам спорт” – књажевачки спортски таленти

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *