Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ ПАУЕРЛИФТИНГ И БОДИБИЛДИНГ СПОРТСКОГ КЛУБА „КЊАЖЕВАЦ“

Подели

Након великог успеха оствареног на Првенству Србије у пауерлифтингу у Књажевцу и освојене шампионске титуле у “bench press-u” (бенч пресу) , на такмичењу чији су били домаћини 11. септембра, чланови ПБСК „Књажевац“ наставили су са изузетним резултатима. Посебно богат програм имали су током октобра, када су наступили на бројним такмичењима у бодибилдингу и фитнесу широм Србије.

Већ почетком месеца, тачније 2. октобра одржано је такмичење у бодибилдингу и Фитнесу у Јагодини, под називом „Јагодина Опен“. Учествовало је 134 такмичара из осам различитих земаља и то из: Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Аустрије, Македоније и Kиргистана. Пауерлифтинг и Бодибилидинг спортски клуб “Kњажевац” представљала су тројица такмичара.

Иван Савић наступио је у категорији јуниора у бодибилдингу до 75кг, где је освојио четврто место у веома јакој конкуренцији, док је  Душан Савић у дисциплини „mens classic phyique“, заузео 7. место. Денис Алексић је наступио у две категорије, „mens phyique“ до 180 цм и „Games Classic“ Бодибилдинг Опен. У категорији „mens phyique“ Алексић је освојио четврто место, а у категорији „Games Classic“ Бодибилдинг Опен у којој је дебитовао, био је седмопласирани у генералном пласману.

Бодибилдинг и фитнес Меморијални Kуп „Новица Пауљичић“ одржан је 9. октобра у Бору. На турниру су учествовали такмичари из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. За Пауерлифтинг и Бодибилдинг спортски клуб “Kњажевац” наступили су Иван Савић и Денис Алексић.

Иван Савић се такмичио у две категорије, Јуниор Бодибилдинг до 75кг и Бодибилдинг Опен. У категорији Јуниор Бодибиилдинг до 75кг. освојио је златну медаљу и пехар за најбољег јуниора, док је у категорији Бодибилдинг Опен освојио сребрну медаљу. Денис Алексић такође је наступио у две категорије, „mens phyique“ преко 178цм и „Classic“ Бодибилдинг до 180 цм. У категорији „mens phyique“ Алексић је освојио златну медаљу и пехар за најбољег такмичара у овој категорији, док му је у категорији „Classic“ Бодибилдинг до 180 цм припала сребрна медаља.

Само дан касније на програму је био „Ахилеј опен“ у Београду. Више од 60 учесника из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, надметало се на овом престижном такмичењу.  Пауерлифтинг и Бодиблидинг спортски клуб “Kњажевац” наступио је са три такмичара.
Александру Ћирићу је у категорији бодибилдинг преко 90кг за длаку измакла бронза, пошто је освојио четврто место. С обзиром на то да је због спајања категорија Иван Савић са својих 64 кг морао да наступа са тежим такмичарима и то у две категорије, Јуниор Бодибилдинг Опен и Бодибилдинг до 80кг, ипак остварио одличне резултате. Најпре је у конкуренцији јуниора био пети, док је до медаље дошао у категорији Бодибилдинг до 80 кг, где је освојио бронзу као трећепласирани такмичар. Денис Алексић је до сребрног одличја стигао у дисциплини „mens phyique“ до 178 цм, пошто је освојио друго место у јакој конкуренцији.

Такмичари Пауерлифтинг и Бодибилдинг спортског клуба “Kњажевац” нису разочарали ни на  Државном првенству у Бодибилдингу у Београду 16. октобра и „Гала купу“ у пауерлифтингу који је одржан у Владичином Хану 23 октобра.

Душан Савић је у категорији „mens classic phyique“ освојио сребрну медаљу у изузетно јакој конкуренцији на Првенству Србије и доказао да је један од најбољих такмичара у земљи.

„Гала Kуп“ у Пауерлифтингу у Владичином Хану, на коме је учествовало 80 учесника из Србије и Бугарске, окупио је велики број изузетно квалитетних такмичара. Пауерлифтинг и боди билдинг спортски клуб Kњажевац заузео је 5. место у генералном пласману у конкуренцији 17 клубова на „Гала Купу“ у Владичином Хану, а освојене су три златне и две бронзане медаље.

У категорији сениора до 74 кг. (узраст 23-40 година), наступио је Денис Алексић који је освојио треће место. Александар Живковић је освојио прво место у категорији јуниора до 105 кг. (узраст 18-23 година). У конкуренцији суб јуниора до 105 кг. (узраст 14-18 година), наступио је Стефан Илић, који је освојио бронзану медаљу. У категорији јуниорки до 84 кг. (узраст 18-23 година) наступила је Ивана Живковић која је освојила прво место. Исти успех остварила је код суб јуниора до 57 кг. (узраст 14-18 година) Тијана Трифуновић, која је уз убедљиво освојено прво место, поставила и два нова рекорда „Гала купа“ у конкуренцији млађих јуниорки и то у чучњу са подигнутих 82.5 кг. и у „деадлифту“ – мртвом дизању са подигнутих 100 килограма.

Одушевљене постигнутим резултатима није крио први човек ПБСК „Књажевац“ Далибор Илијић.

„Честитке свим нашим такмичарима који су дали све од себе да представе свој клуб и град на прави начин и поред веома згуснутог распореда у октобру, где смо сваки викенд имали по неко битно надметање. Велику захвалност дугујемо Спортском савезу и општини Књажевац, без чије помоћи свакако не бисмо могли да учествујемо и будемо равноправни такмаци свима у Србији“, закључио је за „Глас спорта“ Илијић.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

“Бирам спорт” – књажевачки спортски таленти

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *