Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

“БУДИ ЗДРАВА – ВЕЖБАЈ СА НАМА” – БЕСПЛАТНИ ФИТНЕС ТРЕНИНЗИ ЗА ДАМЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Спортски савез Србије у сарадњи са територијалним спортским савезима, почео је акцију бесплатне рекреације за жене “Буди здрава – вежбај са нама”. Полазници едукације за оперативне тренере, коју је српска „кућа спорта“ помогла, укупно њих 100 воде тренинге намењене пре свега женама.

Тако је и у Зајечару, где са заинтересованим дамама раде Тамара Николић и Љиљана Субић, лиценцирани фитнес тренери, које су успешно прошле обуку у оквиру акције Спортског савеза Србије, “Буди здрава – вежбај са нама”. Тренинзи ће махом бити реализовани на Поповој плажи, док ће због погоршања временске ситуације, као што је и у минулом периоду био случај у неколико наврата, бити одржавани у просторијама Фитнес центра “Body fit plus” у Хајдук Вељковој улици, као и на другим локацијама, а о чему ће сви бити благовремено обавештавани.

„Спортски савез Србије се труди да сваке године покрене барем једну нову акцију. Тако смо овај пут одлучили да више пажње посветимо дамама. Жене у спорту не смемо изоставити. Здравље и рекреација су веома битни и верујем да ће овај пројекат допринети побољшању општег стања, истакао је на почетку пројекта председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

И генерални секретар Горан Маринковић, био је задовољан што је пројектат коначно стартовао.

– Драго нам је што негујемо одличне односе са колегама. Тако смо захваљујући Савезу Србије за бодибилдинг, фитнес, бодифитнес и аеробик другу годину заредом стручно усавршавали младе људе. Kолеге из територијалних спортских савеза су на својим општинама обезбедили бесплатне термине у халама и реализовали акцију “Буди здрава – вежбај са нама”. Сада имамо у преко 30 општина широм Србије у којима ће се спроводити рекреација која је потпуно бесплатна, вођена од стране лиценцираних тренера, занимљива и што је веома битно континуирана, поручио је Маринковић и додао да је за спровођење тренинга Спортски савез Србије донирао и струњаче.

Током септембра  жене су вежбале у Сомбору, Зрењанину, Kањижи, Вршцу, Панчеву, Великој Плани, Kраљеву, Врњачкој Бањи, Инђији, Новом Пазару, Бујановцу, Ћуприји, Зајечару, Љубовији, Алексинцу, Kрагујевцу, Прокупљу и Чачку, док је у току октобра акција проширена на још 17 општина.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *