Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

АУТОМОБИЛСКО УДРУЖЕЊЕ „АС“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ТРЕЋЕПЛАСИРАНО НА КРУЖНОЈ ТРЦИ У КРАЉЕВУ

Подели

Након одличних резултата постигнутих у Београду, на трци „Авала 2020“ где је освојено прво место, чланови Аутомобилског спортског удружења “АС” из Зајечара, имали су запажен наступ на Ауто трци на кружним стазама „Берановац 2020“.

Организатори такмичења били су Спортски ауто и картинг савез Србије и „KV Racing“ из Краљевца, а у два дана надметања од 25. до 27. септембра, виђено је много одличних вожњи на стази дужине 5.250 метара.

Такмичење је бодовано за Шампионат Србије, Међународно зонско првенство на кружним стазама и Куп старовременских возила.

Представници АСУ „АС“ из Зајечара су првог дана остварили следеће резултате:

Владимир Панић је у „Hondi Civic“, освојио 2. место у класи 5 и донео клубу 18 бодова, а исти успех поновио је и Никола Мишић у класи 1 јуниор. Никола Мишић је сa Заставом Југо 55 освојио 3. место и донео клубу 15 бодова у класи 1, док је у класи 3 Данијел Панић са возилом „VW polo“, заузео 4. место и додао 12 бодова својој екипи.

Пошто су на аутодрому Берановац вожене две засебне трке, са одвојеним квалификацијама, на крају првог дана такмичења зајечарско Аутомобилско спортско удружење „АС“ заузело је 3. место у конкуренцији клубова.

Дан касније, било је неких несрећних ситуација и кварова на аутомобилима, али је и поред тога забележен добар резултат, пошто је зајечарски „АС“ задржао треће место у генералном пласману клубова и завршног дана Ауто трке „Берановац 2020“ у Краљеву. 

Место на постољу у недељу 27. септембра остварио је Живота Милић, који је и поред тога што је возио позајмљени аутомобил, због квара на његовој „Hondi Prelude“ претходног дана, успешно завршио трку, освојивши друго место у класи 5 и доневши клубу 18 бодова. Добар је био и Данијел Панић у класи 3, који је зајечарској екипи донео 15 бодова, пошто је трку завршио на трећем месту.

Последњу трку сезоне АСУ „АС“ из Зајечара очекује са добрим изгледима за шампионску титулу. Наиме, тачка на ауто сезону ставља се од 9. до 11. октобра у Доњем Милановцу, када се вози Ауто трка „Мироч 2020“.

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *