Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина Фудбал

ВЕЋИ БУЏЕТ ЗА СПОРТ У БОРУ И СПОНЗОРСТВА ЗА КЛУБОВЕ, ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛИКИЋ НАЈАВИО И НОВЕ СПОРТСКЕ ПРОЈЕКТЕ

Подели

Kомпаније „Serbia Zijin Mining“  и „Serbia Zijin Copper“ издвојиле су два милиона динара за Фудбалски клуб „Бор 1919“. Уговори, који су потписани у Скупштини града Бора, важе до краја 2022. године, а према њима се „Мајнинг“ обавезао да буде спонзор борског клуба, док је „Kопер“ новац уручио као донацију.

Ган Јонганг, заменик генералног директора „Србија Зиђин Мајнинга“, новог спонзора тима са стадиона „крај пирита“ поручио је да је новац намењен као подршка развоју талената. Заменик генералног директора компаније „Србија Зиђин Kопер” Зоу Ганг потписао је са Фудбалским клубом „Бор 1919” уговор о донацији вредности милион динара.

„Kомпанија је увек ту да допринесе заједници и даљем развоју. Било да је у питању здравство, образовање или спорт како би ова заједница била што успешнија и што лепше место за живот свих грађана Бора, истакао је Ганг.

Председник ФК „Бор 1919“ Драган Јаношевић захвалио се у име свих клупских чланова и најавио борбу за улазак у српсколигашко, а касније и у прволигашко друштво. Градоначелник Бора Александар Миликић најавио је додатна три уговора за фудбалски клуб, али и повећање буџета за спорт у 2023. години.

„Град Бор ће наставити да подржава развој спорта и омладине и за наредну годину укупан буџет намењен спортским организацијама биће 80 милиона динара, најавио је Миликић, али и подсетио да је компанија „Зиђин“ већ подржала многе клубове са територије града, попут рукометног, стонотениског, џудо клуба… Ово је велики дан за спорт и фудбал у Бору. Хвала компанијама „Зиђин Мајнинг“ и „Зиђин Kопер“ што разумеју на који начин треба улагати у развој спорта на територији града Бора”, истакао је градоначелник Миликић.

Борски градоначелник поручио је и да у наредном периоду очекује уписивање стадиона у власништво града.Тренутно је програм уписивања стадиона на Дирекцији за имовину Републике Србије.

„Одмах по добијању власништва у плану је покретање изградње или адаптације стадиона и терена. Бор заслужује да има стадион на коме може да се окупи од пет до 10.000 гледалаца и сигуран сам да се фудбал у Бору враћа на стазе старе славе“, закључио је Миликић.

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *