Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

МЕЂУНАРОДНИ БОРСКО-БРАНИЧЕВСКИ „Г.А.Г.А РЕЛИ“ ЗАВРШЕН ТРИЈУМФОМ БУГАРА У БОРУ

Подели

Међународни борско-браничевски „G.A.G.A. RALLY (Г.А.Г.А рели) 2021“ одржан је минулог викенда у Бору и још шест општина источне Србије. Старт трке био је 13. августа у Великом Градишту, а последња етапа вожена је од Борског језера до Црног врха. У трци је учествовало 20 екипа, док је трасу дугу 565 километара прешло 18 посада.

Резултати са борско – браничевског „Г.А.Г.А релија 2021“ бодовали су се за централну европску зону (ЦЕЗ), као и за Првенство Србије, што је овом такмичењу дало посебну драж и значај.

Прво место у генералном пласману освојила је посада у саставу Данијел Попов и Ангел Басхкејахов из Ауто-мото клуба „Peshtera“ у Бугарској. Друго место припало је такође бугарској посади из клуба „Мото спорт“, Николи Мишеву и Петру Сивову, док су као трећепласирани завршили Лазар Миловановић и Горан Рабасовић из Kлуба „LM Racing“.

Град Бор је први пут био домаћин једног великог такмичења у ауто спорту, а завршна церемонија проглашења победника и доделе награда одржана је испред зграде Градске скупштине у Бору. Уочи свечане церемоније виђен је богат културно-уметнички програм, који је завршен концертом Николине Ковач.

„Још једном смо показали да је град Бор одличан домаћин када се ради о спортским манифестацијама. Међународна аутомобилска трка која је окупила велики број учесника не само из Србије, већ и из Аустрије, Чешке, Словеније и Бугарске, завршена је победом гостију из суседне Бугарске, којима честитам на заслуженој победи. Драго ми је да се аутомобилизам у Србији и у Бору враћа на велика врата. И сигуран сам да је ово тек почетак једне лепе традиције која ће ауто спорт подићи на један виши ниво, а уједно и унапредити туристичку понуду како Бора, тако и осталих крајева Источне Србије“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић, који је уручио пехаре победницима.

Љубитељи спортског аутомобилизма имали су прилику да буду део манифестације која је организована кроз град Бор и општине Велико Градиште, Деспотовац, Жагубица, Кучево, Мајданпек и Петровац на Млави.

 

Пројекат „Бирам спорт“ – борски спортски таленти, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *