Учитавање

Унесите термин за претрагу

ИНТЕРВЈУ ОСТАЛИ СПОРТОВИ РУКОМЕТ Тимочка Крајина

МИШЕЛ НИКОЛИЋ, ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КЊАЖЕВАЦ – УЛАГАЊЕ У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ И РАЗВОЈ КЊАЖЕВАЧКИХ СПОРТСКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА

Подели

Улагање у спортску инфраструктуру, сопствене кадрове, професоре и тренере, као и помоћ у раду локалних спортских клубова, само су неке од ствари које су допринеле развоју спорта у Књажевцу. О томе, као и бројним другим спортским темама, „Глас спорта“ је разговарао са помоћником председника општине Књажевац Мишелом Николићем.

„Општина Књажевац доста пажње поклања спорту и раду са младима, а Књажевац као један од центара југоисточне Србије уложио је много у припрему, терене и инфраструктуру, који омогућују како локалним клубовима и школама, тако и гостима да користе разне спортске садржаје, који су неопходни за рад спортских организација“, истиче на почетку разговора Николић.

Било да су у питању фудбалери, рукометаши, пливачи или скијаши, Књажевац поседује терене и објекте да одговори захтевима припремања и боравка и оних најизбирљивијих спортских клубова.

„То је превасходно улагање у будућност, а локална самоуправа на челу са председником Миланом Ђокићем, много је уложила у спортску инфраструктуру, која све више привлачи и госте са стране, па тако сада имамо неколико екипа годишње које се припремају у нашем граду“, наводи Николић.

Спортски туризам свакако је будућност Књажевца, посебно с обзиром на базен „Бањицу“ и Стару планину и све благодати које она пружа. Да то не остане само мртво слово на папиру, показује и пример Рукометног клуба „Партизан“, који је одлучио да припреме млађих категорија спроведе у Књажевцу.

„У Књажевцу имамо све неопходне услове за рад свих млађих селекција. Наша експедиција броји више од 50 чланова, а ту су генерације 2003/04, 2005/06 и 2007/08, које имају изванредне могућности за тренирање“, наглашава Младен Лаковић, тренер јуниора Партизана.

Рукометни клуб Партизан велики акценат ставља на рад са децом. Као тим са најбољом рукометном школом у Србији и једном од најуспешнијих  у Европи за припреме свог подмлатка, одабрали су баш Књажевац, јер су им поред хале Основне школе „Каплар“ на располагању атлетска стаза на стадиону, фудбалски помоћни терен, као и базен „Бањица“.

„Сви су показали велико гостопримство, људи из локалне самоуправе, спортски радници, власници хотела. Услови су врхунски у сваком смислу и сигурно је да ћемо поново доћи и препоручити другима припреме у Књажевцу, јер заиста поседује све што је потребно за квалитетне припреме“, истакао је Лаковић.

Сарадња са Ратком Николићем, односно кампом овог легендарног рукометаша сигурно ће допринети неким новим спортским и рукометним ветровима.

„Потписан је меморандум о сарадњи између Рукометног клуба „Књажевац“ и Ратка Николића, а некада најбољи рукометаш света одржао је и показни тренинг на платоу испред Дома културе. То није прва посета актуелног директора репрезентације Србије, који је увек радо виђен гост у нашем граду и чије ће нам искуство значити у развоју наших талената“, нагласио је Николић.

Повратак искусних рукометаша, фудбалера, као и свих осталих спортиста потеклих из Књажевца, један је од циљева развоја спорта, а све како би млађи имали на кога да се угледају и уче, наглашава Николић.

“Општина Kњажевац улаже у спорт, како би деца и млади имали што боље услове за бављење спортом. Локална самоуправа покренула је иницијативу коју су прихватили сви спортски клубови да се деци из вишечланих породица омогући бесплатно тренирање, па тако у Kњажевцу свако дете може да се бави спортом којим жели“, поручио је дугогодишњи рукометни радник и помоћник председника општине Књажевац Мишел Николић на крају разговора за „Глас спорта“.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *