Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У СУБОТУ 21. АВГУСТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечар ће у суботу 21. августа бити домаћин једног од четири регионална такмичења Сеоских игара Спортског савеза Србије. Екипа Грљана, троструког победника зајечарских квалификација и учесника два претходна финала Сеоских игара, покушаће да избори једно од прва два места, како би се поново пласирала на Државно такмичење, чији ће домаћин бити Уб од 3. до 5. септембра.

Спортски савез града Зајечара организоваће Регионално такмичење на Поповој плажи, где ће се представници Грљана борити против старих знанаца из Рудне Главе, победника мајданпечких квалификација и првих српских шампиона из 2019. године, али и Великог Лаола код Петровца на Млави, књажевачког Трговишта и Нереснице из Кучева.

Свака екипа броји 20 чланова, 15 мушкараца и пет жена, које се надмећу у малом фудбалу, одбојци, рвању, бацању камена с рамена, трчању полигона с препрекама, скоку у даљ, надвлачењу конопца, обарању руку, шаху и надвлачењу штапа.

„Оно што даје додатну драж овом специфичном такмичењу је чињеница да право учешћа немају професионални спортисти, нити активни спортисти који се такмиче на државним првенствима у професионалним ранговима.Такође, то су прави представници села из којих долазе, а сигуран сам да ће се Зајечар потврдити као одличан домаћин и да ћемо поново имати представника у великом финалу“, истакао је за „Глас спорта“ Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Свечана церемонија отварања Сеоских игара Спортског савеза Србије почиње у 9:45 на мини пич терену на Поповој плажи, док је званични почетак такмичења заказан за 10 сати.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *