Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ ЈЕДАН ОД ГРАДОВА ДОМАЋИНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА

Подели

Завршна конференција Европске недеље спорта у организацији Олимпијског комитета Србије одржана је на Палићу 12. и 13. маја. Зајечар као један од градова партнера, који су део ове престижне манифестације од њених самих почетака у нашој земљи, представљали су помоћник градоначелника Милан Станковић и генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић.

Конференцији су поред представника Зајечара присуствовали и представници Сомбора, Аранђеловца, Књажевца и Пирота, као и заступници Савеза за школски спорт Србије, а присутне је поздравио председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић. Прослављени кошаркашки стручњак уручио је признање Милану Станковићу за допринос града Зајечара развоју ове манифестације која се у Србији реализује уз подршку Европске уније.

„Четири године трајања овог пројекта како у Србији, тако и у Зајечару, прави су показатељ да остајемо доследни развоју спорта, а све то је препознао и Олимпијски комитет Србије, па нема сумње да ћемо наставити дугогодишњу сарадњу на обострано задовољство и добробит зајечарског и српског спорта“, истакао је за „Глас спорта“ Милан Станковић, помоћник градоначелника за спорт и омладину.

Презентацију је у име града на Тимоку одржао генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић, који је са окупљенима поделио искуства зајечарске „куће спорта“ у организацији Европске недеље спорта у минуле четири године. Још од 2018. и 2019. године и дуела са Пиротом кроз јавне тренинге свих спортова одржане најпре у хали спортова на Краљевици, потом и на градском тргу годину касније, да би све заокружили успешном реализацијом пројекта минуле две „корона године“ тренинзима из великог броја спортова на различитим локацијама.

„На тај начин укључили смо велики број клубова, а што је најважније и велики број деце и младих спортиста, који су имали прилику да се окушају у различитим спортским дисциплинама, од кошарке, фудбала, рукомета, фитнеса, борилачких спортова до школица спорта и то све на отвореним теренима како Попове плаже, тако и Краљевице и школских терена“, поручио је Божиновић за „Глас спорта“.

Зајечар ће тако и последње недеље септембра бити домаћин Европске недеље спорта, а о формату и начину реализације јавност ће бити благовремено обавештена. Признање за минули рад на пројекту добио је и Књажевац, а награду је из руку Божидара Маљковића примио др Микица Видојевић, председник књажевачког спортског савеза, који је нагласио да Књажевац остаје део српске олимпијске породице.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *