Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ ДОМАЋИН СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

Много труда је уложено и много тога се променило од 2019. године, када је започета сјајна акција под називом Сеоске игре Спортског савеза Србије. Спортски савез града Зајечара био је тада један од пионира и првих градова у којима су одржане квалификације за велико финале. Од тада до данас пређен је велики пут, па не треба да чуди да се од шест учесника стигло до 34, колико их се пријавило за учешће у овогодишњем издању Сеоских игара.

Спортски савез Србије организовао је први овогодишњи састанак за четврту сезону ове престижне манифестације, којим су председавали председник српске „куће спорта“ Давор Штефанек и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

„Акција Сеоских игара из године у годину има све већи број учесника, ове године су заинтересоване 34 општине. Све општине које су већ учествовале помогле су да ова манифестација постане све озбиљнија и да заједнички створимо традицију. Веома ми је драго да се прикључују и нови учесници. Спортски савез Србије донео је и званични Правилник, а организацију ћемо се трудити да подигнемо на још виши ниво. Почињемо са такмичењима крајем априла месеца, у августу ћемо имати пет регионалних такмичења за победнике на локалном нивоу, док ће републичко финале бити првог викенда у септембру. Домаћина финала ћемо договорити у наредна два месеца“, поручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић додао је да су за ову сезону уведене и неке новине.

„На такмичењу смо имали 10 дисциплина – мали фудбал, одбојку, скок у даљ из места, полигон спретности, народно рвање, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, шах и обарање руку. Ове сезоне уводимо и 11. дисциплину – трку у џаку. Услови за такмичаре су олакшани, а највећи акценат поред рекреације и дружења остаје очување традиције и фолклора различитих крајева Србије“, истакао је Маринковић.

Састанку су присуствовали представници територијалних спортских савеза градова и општина учесника, а Спортски савез града Зајечара представљали су генерални секретар Игор Божиновић и координатор за рекреативни спорт Љиљана Субић.

„Потрудићемо се да ову сада већ традиционалну манифестацију поново организујемо на високом нивоу. Минуле године имали смо част да угостимо и регионално такмичење, а сигурно је да ћемо уз договор са локалном самоуправом и месним заједницама и ове године имати велики број екипа, а о тачном термину обавестићемо све потенцијалне учеснике“, закључио је за „Глас спорта“ Игор Божиновић.

Подсећамо, екипа Грљана троструки је узастопни победник Сеоских игара у Зајечару, а захваљујући сјајним резултатима била је и три пута учесник великог државног финала. Минуле године остварен је и највећи успех када су Грљанци стигли до 3. места у Србији, а за само један бод у генералном пласману измакла им је велика награда Спортског савеза Србије, комлетно уређен терен за мали фудбал и рукомет.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *