Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар КОШАРКА Тимочка Крајина

ЕКИПЕ ОШ „ЉУБИЦА РАДОСАВЉЕВИЋ НАДА“ И ЗАЈЕЧАРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ОБЕЗБЕДИЛЕ ПЛАСМАН НА МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ И БАСКЕТУ 3×3

Подели

Екипа зајечарске Гимназије остварила је двоструку победу на Окружном такмичењу ученика средњих школа у кошарци и баскету 3×3. Такмичење је одржано у Техничкој школи у Зајечару, а изабраници професора Милана Димитријевића нарочито су били убедљиви у финалу кошаркашког турнира у коме су надиграли вршњаке из Средње школе „Бранислав Нушић“ из Сокобање резултатом 43:23. Знатно више узбуђења било је у баскету 3×3, где су исте екипе одмериле снагу у завршници такмичења. На крају 12:11 за домаћу екипу из Зајечара, која је попут кошаркашке обезбедила учешће на Међуокружном такмичењу.

Истог дана када и средњошколци, надметали су се и ученици основних школа из Зајечарског округа. Више успеха на делу такмичења одржаном у сали Гимназије, имали су гости из Књажевца, али су и поред тога прве до славља стигле ученице ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, које су биле најбоље у баскету 3×3. Зајечарке су у финалу надиграле екипу ОШ „9. српска ударна бригада“ резултатом 9:7. Пласман на Међуокружно такмичење оствариле су и ученице Основне школе „Ђура Јакшић“, које су без борбе прошле у даљи круг школског надметања. Њихов успех нису поновили ђаци Основне школе „Десанка Максимовић“, који су на истом такмичењу поражени од екипе ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ из Књажевца резултатом 7:8.

Успех књажевачких баскеташа поновили су и кошаркаши ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“, који су у финалу надиграли екипу Основне школе „Ђура Јакшић“ из Зајечара резултатом 25:18. Зајечарци су у полуфиналу убедљиво савладали Сокобањце 35:12, али су у мечу за пласман у даљи круга такмичења бољи били гости из Књажевца.

Организатор Окружног такмичења био је Зајечарски савез за школски спорт у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара, а првопласиране екипе са надметања одржаног у понедељак 28. фебруара обезбедиле су пласман на Међуокружно такмичење. Кошаркашки део програма за основне школе заказан је за среду 2. март у Нишу, док ће дан касније у Крушевцу снаге одмерити средњошколци у баскету 3×3 и кошарци.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *