Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

„ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“ У ЗАЈЕЧАРУ ОКУПИЛА ВИШЕ ОД 1.000 ЂАКА

Подели

„Имамо циљ – дођи на старт“ слоган је акције Црвеног крста Србије, коју је у Зајечару организовао зајечарски Црвени крст уз подршку Спортског савеза града Зајечара и покровитељство локалне самоуправе. „Трка за срећније детињство“ реализована је у пет градских основних школа, где су се предшколци и ученици од 1. до 5. разреда надметали у трчању на 100 метара у четвртак 20. октобра.

Дан касније на програму је било велико финале, где је своје место нашло 60 најбољих из квалификација. И док је око 1.000 ученика и ученица у четвртак трчало у двориштима својих основних школа, у петак 21. октобра је место дешавања пребачено у пешачку зону између ОШ „Љуба Нешић” и ОШ „Десанка Максимовић”. Након сјајних трка додељене су медаље и захвалнице најбоље пласираним учесницима, као и поклон ваучери дародаваца ове рекреативне манифестације.

„Велико хвала свима који су помогли, Спортском савезу града Зајечара, основним школама у граду, ЈKСП Зајечар, Паркинг сервису „Зајечар“, ЈKП „Тимок – одржавање“, Епархији тимочкој. Велико захвалност и нашем донатору ДОО „Миленијум“, поручио је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Подстицање хуманости и здравих стилова живота неки су од циљева ове рекреативно – хуманитарне активности Црвеног крста, а сав приход биће искоришћен за помоћ деци и младима из социјално угрожених породица, навели су за „Глас спорта“ из Црвеног крста и Градске управе Зајечар, коју је на „Трци за срећније детињство“ представљала Ивана Ћебић, чланица градског већа.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *