Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СПОРТСКИ ЦЕНТАР У БОРУ НОСИЋЕ ИМЕ ПРОСЛАВЉЕНЕ СРПСКЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВКЕ У СТРЕЉАШТВУ БОБАНЕ МОМЧИЛОВИЋ ВЕЛИЧКОВИЋ

Подели

Спортски центар у Бору понеће име прослављене српске репрезентативке у стрељаштву, рођене Боранке и прерано преминуле Бобане Момчиловић Величковић, а предлог су подржали и чланови градског већа града Бора. Очекује се да на наредној седници градске Скупштине та одлука буде и усвојена. 

Српска репрезентативка у спортском стрељаштву, Бобана Момчиловић Величковић била је трострука европска првакиња у дисциплини ваздушни пиштољ, победница Светског купа, учесница Олимпијских игара у Лондону и Рију, где је 2016. године заузела 7. место у финалу такмичења.

Бобана је на Европском првенству у Вроцлаву крајем фебруара минуле године освојила злато ваздушним пиштољем, а потом била чланица тима који је изборио титулу екипног првака Европе. Нажалост, само неколико месеци касније, после компликација на порођају у Зајечару, Бобана је у јуну изненада преминула у 31. години живота. Њени најмилији остали су без ослонца, а спортска Србија је завијена у црно.

Најуспешнији спортиста из Бора последњих деценија, остаће упамћена као један од најбољих стрелаца ваздушним пиштољем 21. века, трострука појединачна шампионка Европе, петоструки европски првак у екипној конкуренцији, финалиста Олимпијских игара, вишеструка шампионка државе…

Град Бор прогласио је Бобану Момчиловић Величковић постхумно за почасну грађанку, а Стрељачки савез Србије за најбољу српску стрелкињу у 2020. години, а ускоро ће и Спортски центар у Бору који већ краси мурал ове велике шампионке, понети њено име.

 

Пројекат „Бирам спорт“ – борски спортски таленти, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

1 коментар

  1. miroljub savic 17. маја 2021.

    Svakako je zasluzila da zivi vecno i njeno ime u gradu Bor,u da uvek bude sa svojim gradom i svojim gradjanime pa i zanaredna pokolenja. Neka je andjeli cuvaju, a grad B O R njeno ime prezime i njen uspeh.

    Одговори

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *