Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ПРВИ ДАН СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ У БОРУ, ВИШЕ ОД 150 ДЕЦЕ НА ТЕРЕНИМА СПОРТСКОГ ЦЕНТРА „БОБАНА МОМЧИЛОВИЋ ВЕЛИЧКОВИЋ“

Подели

Једна од највећих манифестација аматерског спорта у Европи под називом „Спортске игре младих“, поново је у Бору, где је у уторак почело Регионално такмичење за источну Србију. Првог дана на програму су била надметања у одбојци, тенису и шаху, где је учествовало више од 150 деце узраста до 15 година из Бора, Ниша, Пожаревца, Зајечара, Смедерева, Параћина, Петровца на Млави, Великог Градишта…

„Бор је још једном показао да поседује одличну инфраструктуру за одржавање великих манифестација попут ове, а сигурно је да ћемо и даље наставити да улажемо у развој школског и рекреативног спорта, истакао је приликом обиласка такмичења Игор Јанковић, градски већник задужен за спорт, туризам и невладине организације.

Председник Савеза за школски спорт града Бора Ненад Петровић изразио је задовољство што је „град бакра“ поново у прилици да угости велики број деце из чак шест управних округа.

„Првог дана имамо шест одбојкашких екипа, које се надмећу у хали Спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“. Такође ту је и скоро педесет малих тенисера и више од 60 шахиста, који се надмећу за пласман на Државно такмичење Спортских игара младих“.

Град Бор у стопостотном износу финансира програме Савеза за школски спорт, поручио је Игор Јанковић члан градског већа града Бора. Он је у изјави за „Глас спорта“ додао да се у борској градској управи надају да ће ускоро моћи да организују још неке традиционалне манифестације и такмичења, без проблема везаних за пандемију корона вируса, а све то на добробит деце, омладине и спортиста у Бору.

Пројекат „Бирам спорт“ – борски спортски таленти, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *