Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ 13. СЕПТЕМБРА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечар ће и ове године бити домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије, а управо због овогодишњег издања ове велике манифестације, у Београду је у понедељак 31. августа организован састанак свих територијалних спортских савеза који ће спровести акцију у својим градовима.

Укупно 11 градова учесника организоваће Сеоске игре, а победници са локалних такмичења, обезбедиће пласман на велико финале у Врњачкој Бањи, од 25 – 27. септембра.

Спортски савез града Зајечара, који је и прошле године успешно организовао Сеоске игре, представљали су на састанку у Спортском савезу Србије, генерални секретар Игор Божиновић и координатор за такмичарски спорт Миомир Симоновић.

Поред Зајечара, Сеоске игре Спортског савеза Србије, биће одржане у Ваљеву, Краљеву, Петровцу на Млави, Убу, Сомбору, Крушевцу, Врању, Прибоју, Мајданпеку и Великој плани, а победник великог финала у Врњачкој Бањи, на поклон добија терен за мали фудбал и рукомет, дар Спортског савеза Србије.

Победник прошлог издања Сеоских игара у Зајечару била је екипа Грљана, док је друго место заузео Звездан, а управо екипе ових села представљале су Зајечар на великом финалу у Рудној Глави.

Ове године, због већег броја учесника, формат је промењен и само победничка екипа са такмичења у Зајечару, које је на програму у недељу 13. септембра на Поповој плажи, квалификоваће се за завршницу Сеоских игара у Врњачкој Бањи. Свака екипа броји 20 такмичара, од чега је макар пет жена, а надметаће се у укупно 10 дисциплина.

Биће предузете све мере за спречавање ширења заразне болести, а маске ће морати да носе сви сем такмичара у тренутку такмичења, док ће тимови бити одвојени једни од других док чекају свој наступ, истакнуто је на састанку у Београду.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

 

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

1 коментар

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *