Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

„РЕЛИ ТРОФЕЈ КРАЉЕВИЦА 2020“ НА ПРОГРАМУ ОВОГ ВИКЕНДА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечар је и овог викенда центар аутомобилизма у Србији. „Рели трофеј Kраљевица 2020“, на програму је у суботу 15. и недељу 16. августа, уз учешће више од 20 посада из целе Србије и гостију из Бугарске.

Рели се бодује за ФИА Централно европску зону, Међународно зонско првенство Србије и Национални шампионат Србије у релију. Укупна дужина итинерера је 228,62 км, док на 13 брзинских испита отпада 58,87 км, распоређених у два такмичарска дана.

Старт релија је на “Вашаришту” на Kраљевици, вози се преко села Шљивар, ка Грлишком језеру, селима Лесковцу и Леновцу и назад ка Зајечару. Организатор је Аутомобилско спортско удружење „АС“ из Зајечара  уз покровитељство града Зајечара и подршку Спортског савеза града на Тимоку.

Први дан зајечарског релија је предвиђен за технички преглед и верификацију посада у јутрањим сатима, да би затим уследило чак седам брзинских испита на три различите локације. Прво се вози брзиснки испит „Шљивар 1“ (6,18 км) у 14.19, а одмах након њега „Леновац 1“ у 14.32, дужине 4,67 км. Следећи пролаз ова брзинска испита, након што посаде прођу сервис, очекује се у 15.55, односно 16.08 часова. Затим следи још један пролаз кроз „Леновац 3“ у 17.41, а онда се иде на испит „Вашариште 1“ у 18.09, да би други пролаз истим уследио у 19.41. Последња два брзинска испита су у форми „супер специјала“, чија дужина је 2,03 км, истакао је за „Глас спорта“ координатор такмичења испред АСУ „АС“ Зајечар Живота Милић.

У недељу се вози на истим локацијама, али у супротном смеру. „Шљивар брдо 1“ почиње у 10.38 (4,55 км), потом и „Језеро 1“ у 10.49 (6,14 км). Након тога све посаде имају обавезан севис, а други пролаз овим брзинским испитма очекује се у 12.23 и 12.34 сати. „Шљивар брдо 3“ почиње у 14.08, а на самом крају је „Kраљевица“ у 14.41, такође у форми „супер специјала“, дужине 2,55 км.

Сви услови су дакле ту за прави аутомобилски спектакл, жал остаје што ће све проћи без присуства публике. Припадници службе обезбеђења релија, полиције и комуналне милиције строго ће водити рачуна о поштовању епидемиолошких мера заштите прописаних за спортска такмичења, кажу из редова организатора ове престижне спортске манифестације.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *