Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ТРИЈУМФ АУТОМОБИЛСКОГ СПОРТСКОГ УДРУЖЕЊА „АС“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА НА ТРЦИ „УШЋЕ 2021“ У БЕОГРАДУ

Подели

Аутомобилско спортско удружење „АС“ из Зајечара освојило је прво место на трци на кружним стазама „Ушће 2021“ одржаној минулог викенда у Београду. „АСУ АС“ је био најбољи у конкуренцији клубова, како првог дана надметања 18-ог, тако и дан касније у недељу 19. септембра.

Три прва места и укупних 75 бодова у пласману клубова зајечарском клубу су донели следећи такмичари:

Ненад Савић (стартни број 51, Застава Југо 55 група Е1 до 1400 ццм) који је освојио прво место у класи 4 (25 бодова), Драган Филиповић (стартни број 106, “ Citroen Saxo SL“ до 1600 ццм) који је освојио прво место у класи 5 (25 бодова) и Живота Милић (стартни број 957, „Renault Clio“ 2.0 групе Н) који је освојио прво место у класи 7 (25 бодова).

Првог дана на стази „Ушће“ дугачкој 2325 метара, укупно 18 кругова возили су и остали такмичари АСУ АС:
– Вукић Дејан (стартни број 132, класа 4, „Suzuki swift“ 1.4, групе Е1)
– Лукић Драган (стартни број 555, класа 4, Застава Југо 55 1.4, група Е1)
– Илић Дејан (стартни број 705, класа 7, „Хонда Интегра“, групе Н/А 2000)

Другог дана такмичења, АСУ „АС“ је поново заузео прво место у пласману клубова потврдивши врх табеле у ауто тркама на кружним стазама. Ево и свих резултата последњег дана трке у Београду, током кога су се чланови зајечарског клуба пет пута нашли на подијуму, освојивши два прва, једно друго и два трећа места у својим категоријама.

1. Лукић Драган (стартни број 555, класа 4, Застава Југо 55 1.4 групе Е1) који је заузео прво место у својој класи освојивши 25 бодова
2. Ненад Савић (стартни број 51, класа 4, Застава Југо 55, групе Е1 до 1400 ццм) који је заузео друго место у класи 4 и донео клубу 18 бодова
3. Живота Милић (стартни број 957, „Renault Clio“ 2.0 , група Н) који је заузео прво место у класи 7 и донео клубу 25 бодова

Осим Драгана Филиповића, који је имао квар на свом возилу, успешно су завршили трку и остали такмичари АСУ АС-а. Дејан Вукић (стартни број 132, класа 4, „Suzuki swift“ 1.4, групе Е1) који је је заузео треће место у класи 4, док је његов имењак Илић (стартни број 705, класа 7, „Хонда Интегра“, групе Н/А 2000) и поред квара на мењачу успео да заврши трку освојивши треће место.

„Пуно похвала и захвалности читавом тиму АСУ АС-а на труду и жељи за освајањем шампионске титуле и надамо се да ћемо исти резултат направити и на наредној, уједно и последњој ауто трци на кружним стазама која је предвиђена да се вози на тренажном полигону „Навак“ код Пећинаца“, истакао је у разговору за „Глас спорта“ Живота Милић, потпредседник Аутомобилског спортског удружења „АС“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *