Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА У СТОНОМ ТЕНИСУ И СТРЕЉАШТВУ ОДРЖАНА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Последњи дан октобра протекао је у знаку школских такмичења у Зајечару. Техничка школа је у понедељак угостила најбоље екипе и појединце из града домаћина, али и Књажевца, Бољевца и Сокобање, који су се надметали за пласман на Државно такмичење. Други део дана био је резервисан за Градско и Окружно надметање у стрељаштву, али кренимо редом.

Зајечарски савез за школски спорт организовао је такмичење на високом нивоу, судије и службена лица су одрадила свој део посла, па је учесницима остало да се усредсреде на оно најважније, саму игру на столовима и стонотениске окршаје.

Било је доста борбе и неизвесности, а највише разлога за задовољство имају ОШ „Дубрава из Књажевца и ОШ „Митрополит Михаило Сокобања, чије екипе су однеле победе у конкуренцији ученица и ученика основних школа. Што се средњих школа тиче, најуспешније у екипној конкуренцији биле су Медицинска школа Зајечар у женској и Техничка школа Књажевац у мушкој конкуренцији.

Анђела Цветановић из зајечарске Медицинске школе освојила је прво место у појединачној конкуренцији и представљаће своју школу и град Зајечар на Државном такмичењу у Пожаревцу, баш као и екипа ове школе предвођена професорком Јеленом Милосављевић. Тамо ће се наћи и Ђорђе Павковић из Средње школе „Бранислав Нушић“ из Сокобање, као и Милош Матеовић из ОШ „Дубрава“ Књажевац и његова школска другарица Моника Младеновић.

Ево и свих резултата постигнутих на такмичењу у организацији Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС):

Градско и Окружно надметање у стрељаштву одржано је у Дому извиђача на Краљевици, а пласман на Првенство Србије у Смедереву обезбедили су као и минулих година, ђаци зајечарских основних и средњих школа.

Екипа ОШ „Десанка Максимовић“ Зајечар тријумфовала је у мушкој, док је ОШ „Вук Kараџић“ из Великог Извора славила у женској конкуренцији. Средња Медицинска школа Зајечар била је најбоља у обе средњошколске категорије.

Што се појединачне конкуренције тиче, у Смедереву ће се надметати:

Магдалена Вуловић ОШ „Десанка Максимовић“ Зајечар, Његош Вучковић, ОШ „Десанка Максимовић, Богдан Стојчић Медицинска школа Зајечар, Јована Михајловић Економско-трговинска школа Зајечар.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *