Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

АПСОЛУТНА ДОМИНАЦИЈА ЕКИПА ЗАЈЕЧАРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ГРАДСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА У КОШАРЦИ, ОДБОЈЦИ И БАСКЕТУ 3X3

Подели

Крај школске године у Зајечару обележило је Градско такмичење ученика и ученица средњих школа у одбојци, кошарци и баскету 3X3. Организатор је био Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС), а утакмице су одигране у сали Техничке школе, која се поново показала као врстан домаћин. Ловорике су ипак отишле на страну Гимназије, која је на доминантан начин стигла до шест првих места и исто толико обезбеђених пласмана на Окружно такмичење.

Кренимо редом. Све је почело од надметања ученика средњих школа у одбојци 12. децембра. Гимназија је најпре у полуфиналу надиграла Техничку школу са 2:0, а истоветним резултатом савладала и Медицинску у финалном дуелу.

Четвртак 14. децембар био је посвећен игри под обручима и од пре неколико година, у програму Савеза за школски спорт Србије ту су два различита такмичења. Кошарка и баскет 3×3 су дефинитивно изазвали највише пажње и сала Техничке школе била је мала да прими све оне који су на делу хтели да виде најбоље младе зајечарске кошаркаше.

Највише разлога за задовољство имали су ученици и ученице Гимназије, чије су екипе забележиле све четири победе у надметањима са екипама Техничке, Медицинске и Економско-трговинске школе. Нарочито убедљиви били су чланови мушке екипе Гимназије, који су најпре славили у полуфиналу против Економске резултатом 72:19, да би у финалу пао и највећи ривал Техничка школа 70:38. Најнеизвесније је било у финалу такмичења у баскету у конкуренцији девојчица, где су ученице Гмназије славиле после велике борбе против вршњакиња из Економско-трговинске школе резултатом 3:2.

Тачка на 2023. годину, бар када је у питању школски спорт у Зајечару, стављена је у понедељак 18. децембра, када је одржано Градско такмичење у одбојци у конкуренцији ученица средњих школа. Ново славље ученица Гимназије, које су у полуфиналу савладале екипу Медицинске школе, док је у финалу ривал била Техничка школа, а резултат исти као и у полуфиналу 2:0.

Честитке поред ученика заслужују и професори физичког васпитања Милан Димитријевић и Ана Вукић, који су предводили екипе Гимназије у кошарци, одбојци и баскету, али и њихове колеге из осталих зајечарских школа. Све у свему, одлична јесења сезона школског спорта у Зајечару и прави замајац за све оно што нас чека већ од фебруара. Окружна и Међуокружна такмичења, али и надају се сви зајечарски спортски и школски посленици и што више учешћа на завршној школској Олимпијади у мају наредне године у Новом Саду.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *