Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ПРОЛЕЋЕ У ЗНАКУ ШКОЛСКОГ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Максималан учинак оствариле су екипе зајечарских основних школа у кошарци и баскету 3×3 Окружном такмичењу одржаном у Бољевцу минуле недеље. Ученице професора Драгана Петковића освојиле су 1. место у женској конкуренцији, а исти резултат посгигли су и ученици професора Бојана Живковића из Основне школе „Љуба Нешић“ у мушкој конкуренцији.

Да успех буде потпун, побринули су се чланови баскет екипа две зајечарске школе, који су баш као и кошаркаши и кошаркашице славили у конкуренцији екипа из Књажевца, Сокобање и домаћег Бољевца. Најпре су прво место освојили баскеташи ОШ „Љуба Нешић“, да би до сјајног успеха дошле и баскеташице Основне школе „Десанка Максимовић“; предвођене професорком Емином Варат Илић.

Све четири екипе обезбедиле су пласман на Међуокружно такмичење, где ће у конкуренцији најбољих школских тимова из Нишког, Расинског и Топличког округа покушати да обезбеде пласман на Школску Олимпијаду која је на програму крајем маја у Новом Саду.

Тамо се неће наћи ученици ОШ „Ђура Јакшић“, који су предвођени професорком Драганом Џелатовић освојили 3. место на Међуокружном такмичењу у Нишу. Одбојкашице професорке Ане Вукић из зајечаске Гимназије стале су на последњем кораку до Државног првенства, пошто су у финалу Међуокружног такмичења у Брусу поражене у три сета.

Зајечарски савез за школски спорт наставља са организацијом такмичења из система Савеза за школски спорт Србије, па је тако већ у уторак 26. марта на програму средњошколско надметање у кошарци и баскету 3×3. Окружно такмичење ће бити одржано у Техничкој школи, док ће хала спортова на Краљевици само два дана касније угостити најбоље зајечарске школске рукометне екипе, како у мушкој тако и у женској конкуренцији средњих школа. Наредне недеље, тачније у уторак 2. априла на програму је рукометно надметање ученика и ученица зајечарских основних школа.

Глас спорта у наставку доноси комплетан распоред предстојећих школских такмичења у Зајечару, који ће поред Окружно надметања у рукомету, обухвати и градско такмичење у футсалу ученика и ученица зајечарских основних и средњих школа:

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *