Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЈОВАНА ЖИВКОВИЋ У ПРВИХ 20 ГИМНАСТИЧАРКИ У СРБИЈИ – КРАЈ ДРЖАВНОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИЦА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Подели

Само два дана након сјајног резултата и освојеног 2. места у Нишу на Међуокружном такмичењу, Јована Живковић, ученица Економско – трговинске школе из Зајечара наступила је на Државном првенству. Међу најбољима од најбољих, с обзиром на то да је завршно такмичење у Костолцу одржано у среду 14. априла обухватило крем овог базичног спорта у Србији.

Од оних најмлађих, ученица нижих разреда основних школа, па до оних најстаријих, од којих многе иако средњошколке наступају већ у сениорској конкуренцији. Ипак трема, према речима професорке Мирјане Голубовић и тренера Љиљане Субић, није спутала зајечарску гимнастичарку, која је у генералном пласману заузела 17. место.

„Код ученица средњих школа није било поделе на млађе и старије, па се наша такмичарка надметала са репрезентативкама, које већ иза себе имају и европска такмичења. Сходно томе и резултат остварен у Костолцу је на понос, како Јоване тако и њене школе и града“, истакле су за „Глас спорта“, тренер и професорка Живковићеве.

Јовану ускоро очекују и обавезе на клупском плану, а прво наредно такмичење на програму је у суботу 17. априла у Пироту, где ће заједно са осталим чланицама Гимнастичког клуба „Зајечар“ учествовати у 1. колу Ц програма Гимнастичког савеза југоисточне Србије.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *