Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДВА ВИКЕНДА ВРХУНСКОГ АУТОМОБИЛИЗМА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечар ће у наредне две седмице бити аутомобилски центар Србије, пошто ће град на Тимоку бити домаћин два велика такмичења у два узастопна викенда.

Већ у недељу 9. августа на распореду је брдска трка „Халово – Зајечар 2020“, а седам дана касније, на програму је и прво издање Релија Зајечар.

Уместо Вршке Чуке, која је прошле године угостила најбоље српске возаче, овог пута ће учесници возити знатно захтевнију стазу Халовско брдо. Трку организује АСУ „АС Зајечар“ под покровитељством Града Зајечара и подршку Спортског савеза града Зајечара. Стаза је дуга 2.280 метара и возачи ће сходно томе имати четири вожње трке, док ће се пласман одређивати сабирањем најбољих времена из три вожње, истакао је за „Глас спорта“ Живота Милић из Аутомобилског спортског удружења „АС“, иначе представник дисциплине ауто трка на брдским стазама Спортског ауто и картинг савеза Србије.

Верификација и технички пријем возила почиње у поподневним сатима 7. августа, као и дан касније, од 6 до 9 сати ујутру, док ће пола сата касније бити објављена стартна листа примљених возила. Први незванични тренинг на програму је истог дана од 12 часова, док ће у 14 кренути и званични тренинг. У недељу, 9. августа, прва од четири вожње званичне трке креће у 12 сати, наводе организатори.

Ауто трка „Халово – Зајечар 2020“ бодује се за национални шампионат ауто трка на брдским стазама Србије, као и за Међународно зонско првенство и Куп Спортског ауто и картинг савеза Србије.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *