Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

КРАЈ ПРВОГ АУТОМОБИЛСКОГ ВИКЕНДА У ЗАЈЕЧАРУ, АПСОЛУТНИ ТРИЈУМФ ДОМАЋЕ ЕКИПЕ

Подели

Зајечар је минулог викенда био аутомобилска престоница Србије. Чак 57 професионалних возача, подељених у 10 класа, нашло се на стази Халовско брдо и Међународној брдској трци „Халово – Зајечар 2020“.

Била је то друга трка шампионата Србије на брдским стазама, у орагнизацији Аутомобилског спортског удружења „АС“ из Зајечара, уз покровитељство града Зајечара и подршку Спортског савеза града на Тимоку.

Трка се бодовала за Међународно зонско првенство, Шампионат Србије и Kуп Спортског ауто и картинг савеза Србије, а конкуренцију су појачали и гости из Бугарске, који су остварили запажене резултате.

Апсолутни победник у екипној конкуренцији је домаћа екипа АСУ „АС“ из Зајечара, којој је припало највише пехара, а возачи зајечарске екипе имали су и највише подијума за освојена прва три места у свим класама.

Дужина стазе износила је 2280 метара, а за пласман су се сабирале три најбоље вожње од укупно четири вожене, а најбоље време остварио је Иван Мандић из Београда у Реноу, а чије укупно време износи 05:09,866 уз напомену да је Мандић био најбржи на свакој појединачној вожњи, а то је уједно значило и прво место у Kласи 7.

Ипак, након трке уложен је протест на техничку регуларност Мандићевог возила. Техничка комисија је утврдила да Мандићев „Kлио РС“ не одговара прописима, те је уследила моментална дисквалификација, али чини се да ће бити још жалби и на ту одлуку.

Прво место у генералном пласману након дисквалификације Мандића, припало је госту из Бугарске Евгенију Јанкову у „Subaru Impreci WRX STi“, који је остварио и најбоље време и освојио прво место у Kласи 9. Друго место на победничком постољу припало је легендарном Витомиру Цветићу Сусију, члану АСУ „АС“ из Зајечара, чији је Голф „мк1“ први у Kласи 5, а његово укупно време износи 05:22,521.

Трећи у генералном пласману био је Урош Бркић, који је возио „VW Polo“, а њему је припао и тријумф у Kласи 8. Валери Димитров, још један такмичар из суседне Бугарске, довезао је свој Ауди А3 до петог места у генералном пласману и другог у Kласи 8.

Шесто место заузео је Иван Иванов, који је стигао из оближњег Видина, а чији наступ очекујемо и на зајечарском релију за седам дана. Његова „Honda Sivik tajp R“ показала се одлично, а Бугарин кући иде са пехаром за треће место у Kласи 8. Седми је Драган Балачикић из Неготина у још једном „Sivik tajp R“ , који је остварио и четврто време у Kласи 8. На осмом месту нашао се вишеструки шампион Србије у релију Владица Рабреновић, који је са својим Рено „Клиом РС“ у Kласи 8 заузео пету позицију.

Девето место заузео је Љубосав Биоков у Лади „ВАЗ2105“, који је представљао праву атракцију на стази, а уједно му је припало и 6. место у класи 8. Место у првих десет такмичара заокружио је Драган Лукић, победом у Kласи 4, возећи проверени Застава Југо 1.4 Е1.

Додела пехара најбољим возачима и плакета заслужнима за помоћ у организацији ове престижне спортске манифестације, одржана је на платоу испред Дома културе у Халову, а учесницима и окупљенима се том приликом обратио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину, који је и свечано отворио трку у недељу 9. августа.

Све у свему, остаје мала жал што је све протекло без присуства публике, али нема сумње да ће и то бити исправљено у наредним годинама. Овде није крај аутомобилским изазовима у Зајечару, јер је већ следећег викенда 15. и 16. августа на програму Рели “Зајечар 2020” на стази од скретања са Шљиварског пута ка селу Лесковац.

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *