Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ПЛАНИНАРСТВА У ЗАЈЕЧАРУ, ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ ПСД „ЉУБА НЕШИЋ“

Подели

Планинарско-смучарско друштво „Љуба Нешић“ прославило је велики јубилеј у четвртак 6. августа, на датум познатији као Дан рудара, али и рођендан једног од најстаријих планинарских друштава у Србији, основаног сада већ далеке 1950. године.

Зачетници планинарства у источној Србији, из ПСД „Љуба Нешић“ су настала сва друга удружења која са баве овим спортом у Зајечару. А ево шта кажу у редовима слављеника, поводом великог јубилеја.

„Планинарско друштво “Љуба Нешић“ спада у 10 најдуговечнијих планинарских друштава у Србији.

Пролазећи кроз разне фазе свог постојања, и после толико година, можемо се похвалити добрим радом и активношћу. Уз акције сваког викенда (пре короне), републичке, традиционалне, регионалне, локалне, међународне, али и еколошке и радне, наш број акција у току једне године је већи од 50, како у земљи, тако и у иностранству. Домаћини смо регионалних акција у мају месецу Ветрен код манастира Суводол (раније Вршка чука – Влашки до).

Планинарство је спортско-рекреативна активност која се спроводи кроз организовани боравак у природи, а природа је спортска дворана за све, тако да је и планинарење спорт за све.

За ових 70 година, Друштво се сретало са разним изазовима, али је увек задржало и очувало свој јединствени дух и шарм који је његов заштитни знак. Тако је било пре седам деценија, тако је сада и надамо се да ће тако остати заувек“, наводе између осталог у Планинарско-смучарском друштву „Љуба Нешић“.

 

фото: ПСД „Љуба Нешић“

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *