Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДОМИНАЦИЈА ЗАЈЕЧАРСКИХ АТЛЕТСКИХ НАДА НА МЕЂУОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У КРУШЕВЦУ – ТРИ ЗЛАТА И ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Подели

Ученици зајечарских школа настављају са одличним резултатима на спортским такмичењима Савеза за школски спорт Србије. Зајечарци су бриљирали на Међуокружном такмичењу у атлетици, одржаном у среду 12. маја у Крушевцу и донели кући три златне и једну сребрну медаљу.

Ако је нешто минулих година постало синоним за успех у краљици спортова, онда су то резултати сестара Малетић. Ученица зајечарске Гимназије Ива Малетић још једном је потврдила класу и тријумфовала у трци на 800 метара, чиме је обезбедила пласман на Државно првенство у Сремској Митровици, које је на програму 19. маја. Исти резултат остварила је и Лена Малетић, иначе ученица ОШ „Љуба Нешић“, која је била најбоља у трци на 300 метара.

А ево и на како доминантан начин је зајечарски атлетски бисер и српска јуниорска шампионка Ива Малетић тријумфовала у Крушевцу. (видео)

Да успех зајечарских атлетских нада буде потпун, побринуле су се ученице Основне школе „Десанка Максимовић“, које су однеле победу у екипној конкуренцији и квалификовале се за Државно такмичење.

Зајечарке су наступиле у следећем саставу: Дуња Илић, Софија Јовановић, Анђела Антић, Мина Михајловић, Миа Милић и Јована Пештерановић и завршиле Међуокружно такмичење на првом месту, после сабирања резултата у свим дисциплинама: 100, 300, 600 метара, скок у даљ, скок у вис и штафета 4×100 метара. 

Одличну трку је имао и ученик Техничке школе у Зајечару Вељко Васиљевић, који је трку на 1000 метара завршио на другом месту, али није успео да се пласира на Првенство Србије, с обзиром на то да су само победници Међуокружних такмичења обезбедили учешће на завршној атлетској смотри.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *