Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

СЈАЈНИ ДАНИ ЗА ЗАЈЕЧАРСКИ ШКОЛСКИ СПОРТ, ДВЕ МЕДАЉЕ И ПЕТО МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ

Подели

Млади зајечарски спортисти настављају да нижу одличне резултате на школским такмичењима широм Србије. На Државном првенству у атлетици одржаном у Сремској Митровици у среду 19. маја, школарци из Зајечара освојили су две медаље у појединачној и једно екипно пето место, па се заиста може рећи да овогодишњи мај месец протиче у знаку зајечарског школског спорта.

Поново су бриљирале сестре Малетић, које су и поред згуснутог распореда, представљале свој град и школе у завршници школског надметања. Ива Малетић, ученица Гимназије у Зајечару била је један од фаворита и на крају је освојила друго место у трци на 800 метара и сребрну медаљу, коју је придодала већ богатој нисци одличја. Ваља истаћи да је само пре само неколико дана учествовала на Међународном митингу у Загребу, где је у сениорског конкуренцији заузела 4. место, тако да треба то све ускладити на прави начин. Циљ се зна, што спремније дочекати Светско јуниорско првенство у Кенији, за које је зајечарски и српски атлетски бисер изборио норму.

А ево и како је то изгледало на самој стази. Комплетан снимак трке на 800 метара и борба за прво место, где су буквално одлучивали последњи метри. (видео)

 

Лена Малетић, ученица ОШ „Љуба Нешић“ освојила је бронзану медаљу у трци на 300 метара и потврдила да и код млађе сестре Малетић има штофа за велике ствари.

Све честитке заслужују и ученице Основне школе „Десанка Максимовић“, које су представљале Зајечар у екипној конкуренцији и на крају заузеле високо 5. место.

Софија Јовановић је у трци на 300м освојила 2. место, Миа Милић је у скоку у даљ заузела 3.позицију. Дуња Илић је била четврта у трци на 100 метара, док је исти успех остварила Мина Михајловић у скоку у вис. Анђела Антић у трци на 600м и Јована Пестерановић у бацању кугле заузеле су 6.место, док је штафета у трци на 4×100м освојила 4. место. По сабирању резултата, екипа ОШ „Десанка Максимовић“ је у генералном пласману такмичења заузела  5. место у Србији. 

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *