Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Србија Фудбал

ЗАЈЕЧАРСКИ КАБЛОВИ НОВИ СРПСКОЛИГАШИ, ТИМОК ОСТАЈЕ У ЗОНИ, ОДЛУКА ФСС

Подели

Дуго очекивана седница Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије одржана је данас у Старој Пазови, а на њој су донете важне одлуке за српски клупски фудбал. После изјашњавања свих клубовa Супер лиге Србије, одлучено је да се у оквиру сезоне 2019/20 одиграју преостала четири кола, без плеј-офа и плеј-аута, баш као што је „Глас спорта“ и најавио.

За овај формат такмичења гласало је 11 клубова, док је њих пет (Црвена звезда, Партизан, Чукарички, Раднички Ниш и Спартак) било за одигравање свих 11 кола. Што се тиче Прве лиге Србије, само три клуба (од 16) је гласало за одигравање свих 11 кола првенства.

Усвојен је и календар за наставак пролећног дела сезоне према коме ће се 27. коло играти 30. маја, а последње 30. коло је на програму 20. јуна. Када је реч о формату за следећу сезону, обавиће се додатне консултације са клубовима Супер и Прве лиге Србије. Куп Србије играће се по плану. После жреба четвртфиналних парова, следе три рунде до коначног победника, а играће се по једна утакмица. Термини су 3. јун (четвртфинале), 10. јун (полуфинале) и 24. јун (финале).

Лиге аматерског ранга, српске и лиге нижег такмичарског ранга, завршене су закључно са 15. мартом 2020. године и неће се наставити. Исто важи и за лиге млађих категорија Фудбалског савеза Србије. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено.

Нови чланови Прве лиге су дакле Јагодина, Борац из Чачка, београдски ИМТ и Железничар из Панчева, док ће „Kаблови“ из Зајечара од јесени играти у Српској лиги Исток.

Према томе, неће доћи до проширења Српске лиге и само један зајечарски клуб „Каблови“ ће као лидер Зоне „Исток“ од јесени играти Српску лигу, док Тимоку остаје следећа сезона и борба у зонском рангу такмичења за повратак у српсколигашко друштво, где ћемо надамо се од 2021. године гледати оба зајечарска градска ривала.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

1 коментар

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *