Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Свет Србија

БЕОГРАД ДОМАЋИН ЗАВРШНИЦЕ ЕВРОЛИГЕ, МЕСЕЦ ДАНА ВРХУНСКЕ КОШАРКЕ У СРБИЈИ?

Подели

Београд је један од градова у којем би могла да се одигра завршница Евролиге, а престоница Србије постаје велики фаворит у борби за организацију овог такмичења.

План Евролиге је да се на једном месту одиграју сви преостали мечеви регуларног дела сезоне, а да се потом питање првака реши на Ф-8 турниру, где би наступило осам најбољих европских екипа и да сви ти мечеви буду одиграни на једној локацији.

Направљен је и велики корак ка организацији завршног турнира Евролиге у српској престоници, пошто су на седници Владе Републике Србије дате гаранције да би Београд могао да угости крем европске кошарке са циљем да се елитно такмичење заврши на паркету.

Београд би, ако све буде ишло по плану, дочекао 18 најбољих европских екипа, завршница би трајала око месец дана, у „Арени“ и дворани „Александар Николић“, некадашњем „Пиониру“.

Јасно је да би сви мечеви у „Арени“ и „Пиониру“ били одиграни пред празним трибинама, али и поред тога свакако би организација највећег кошаркашког европског спектакла ове године била прворазредни спортски и туристички догађај.

Конкуренти српској престоници су Атина и Берлин, а видећемо коме ће припасти домаћинство. Одређен је и датум за доношење коначне одлуке од стране Евролиге, а то је 24. мај, када ћемо и званично знати да ли ће се уопште одиграти завршница и ако се буде играла, да ли ће се одржати у Београду.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *