Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Србија Фудбал

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ФУДБАЛ У СРБИЈИ ПОСЛЕ ОДЛУКА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС И КОЈУ ЛИГУ ЋЕ ИГРАТИ ЗАЈЕЧАРСКИ КЛУБОВИ НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ?

Подели

Данашња седница извршног одбора Фудбалског савеза Србије донеће кључне одлуке везане за наставак фудбалских такмичења у Србији.

На седници ће бити донета одлука да се Суперлига заврши са 30. колом, односно да се плеј-оф и плеј-аут уопште не играју, а иста судбина чека и Прву лигу Србије, преноси „Спортски журнал“ .

Наставак такмичења требало би да крене 30. маја, неће бити директног испадања већ ће последњи и претпоследњи клуб Суперлиге играти бараж са трећим и четвртим тимом из Прве лиге Србије.

Суперлига ће бити проширена на 18 клубова пошто ће првак и другопласирани тим Прве лиге играти Суперлигу наредне сезоне.

Првенства аматерског и омладинског ранга биће закључена са 15. мартом и неће бити настављена, док ће се Kуп Србије одиграти на по једну утакмицу у свим фазама.

Омладинска и Kадетска лига биће проширене за по четири клуба, првака у регионалним такмичењима. Од наредног лета, два такмичења на држаном нивоу требало би да се врате на по 16 учесника.

Шта ово значи за зајечарске клубове, пре свега за Каблове и Тимок, остаје нам да видимо.

Подсећања ради, Каблови су пре паузе и прекида шампионата били на 1. месту Зоне „Исток“, док је друго место на табели држала екипа Тимока. Најправедније би било да оба зајечарска зонаша од јесени играју Српску лигу, али ипак сачекајмо одлуке надлежног Савеза.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *