Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ЗА НОВИ ЖИВОТ БОКСА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ – ДЕБИ НАСТУП БОКС АКАДЕМИЈЕ „ЗАЈЕЧАР“

Подели

Коначно лепе вести и за љубитеље племените вештине у Зајечару. Бокс академија „Зајечар“, која је настала променом назива и гране спорта некадашњег Кик бокс клуба Зајечар спрема се за деби у Лиги Бокс савеза Југоисточне Србије.

Наиме, зајечарски боксери такмичоће се у 1. колу лиге у недељу 31. јануара у Нишу, где ће наступити четири такмичара из града на Тимоку. Из тог разлога, екипа „Гласа спорта“ посетила је тренинг Бокс академије „Зајечар“ у просторијама некадашње дискотетке МЗ, која је сада права сала борилачких спортова.

Са талентованим боксерима вредно ради директор и први тренер клуба Бобан Боби Стојановић, иначе бивши кик бокс шампион Србије, Балкана и Европе. Откуд прелазак у боксерске воде, питамо за почетак разговора?

„Сматрао сам да младим борцима у Зајечару треба пружити шансу да се озбиљно баве боксом, у правим условима које имамо овде у нашој сали, у којој раде и чланови кик бокс „Фајт тима 019“ и Карате клуба „Тимок“, уз тренинге и Школице спорта „Тим“. Имамо неколико заиста потенцијално озбиљних бораца и надам се да ће у годинама које следе они наћи пут до врха српске боксерске сцене“, истиче Стојановић.

Четири зајечарска боксера наступиће у Нишу последњег дана јануара, иза неких од њих су одлични резултати у кик боксу, шта се може очекивати од првог наступа Бокс академије „Зајечар“?

„Имаћемо четири такмичара од којих ће један наступити у омладинској конкуренцији, у питању је Душан Стевановић у категорији до 69 килограма. У истој тежинској категорији, али код сениора наступиће и тек пунолетни Никола Трајковић, док ће се такође у конкуренцији до 69 килограма први пут у боксерском рингу наћи и кик боксер Никола Миленковић, коме ће свакако помоћи пређашње искуство из друге гране борилачких спортова. У истој ситуацији је и Александар Миливојевић, који ће наступити у полутешкој категорији до 91 килограма“, наводи Стојановић.

Оно што вреди истаћи да деби на југу Србије није једина добра вест за бокс у Зајечару. Бокс савез Србије наградио је град на Тимоку и Бокс академију „Зајечар“ и домаћинством једног викенда лиге?

„Велика обавеза али и част нам је указана, с обзиром на то да смо ипак нови клуб у боксу. Бићемо домаћини 2. кола Лиге Југоисточне Србије, које је на програму у нашој сали борилачких спортова 13. фебруара. Спремамо се полако и за боксерски спектакл којих ће у будућности у Зајечару бити све више „, уверен је директор Бокс академије „Зајечар“ Бобан Стојановић.

У Нишу ће се у недељу 31. јануара наћи најбољи борци из овог дела Србије, а поред Зајечараца, који ће бити једини представници Тимочке Крајине, за што бољи пласман бориће се „Раднички“ и „Витез“ из Ниша, затим боксери Пирота, Лесковца, Врања, Сурдулице и Владичиног Хана, између осталих.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.

 

 

 

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *