Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ТРИ МЕДАЉЕ ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ БОКСЕРЕ НА ПРВЕНСТВУ ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ

Подели

Чланови Бокс академије „Зајечар“ освојили су три медаље на Првенству југоисточне Србије у боксу, одржаном минулог викенда у Лесковцу. Завршно такмичење окупило је најбоље борце из Ниша, Пирота, Врања, Лесковца, Прокупља, Бора, Сурдулице, Мајданпека… У изузетно јакој конкуренцији зајечарски борци освојили су три медаље, једну златну и две сребрне и показали да у будућности тек треба очекивати још боље резултате.

Александар Миливојевић, иначе по вокацији кик боксер, сјајно је боксовао читаву сезону, коју је крунисао титулом у Лесковцу у категорији до 91 килограма. Никола Миленковић био је одличан читаве сезоне, иако такође дугогодишњи кик боксер са завидним резултатима, боксовао је одлично, али чини се да је мало и сагорео у тој жељи у Лесковцу, да сезону оконча без пораза, па је у финалу морао да пружи руку противнику и задовољи се сребрним одличјем у категорији до 69 килограма.

Јуниор Дамир Сејдија после фантастично одрађеног полуфинала у борби за злато је поражен у конкуренцији бораца до 60 килограма, док је још један омладинац Душан Стевановић стао у четвртфиналу у категорији до 69 килограма, па је остао без медаље.

Много времена је прошло од када је Зајечар могао да се похвали резултатима у племенитој боксу, који у граду некадашњег „Кристала“ који је био и члан Прве савезне лиге Југославије, итекако има традицију. Али група ентузијаста и љубитеља племените вештине, окупљена у Бокс академију „Зајечар“ враћа бокс у граду на Тимоку тамо где му је и место. Резултати у првој години постојања говоре у прилог томе. Након одличног почетка и бројних победа остварених у лиги и такмичењима одржаних у Нишу, Врњачкој Бањи, али и Зајечару, где је након много година одржано једно од лигашких кола, дошло је време за свођење рачуна.

Све у свему остварен је сјајан замајац за будуће асове, који ће се „ковати“ у правој радионици борилачких спортова у насељу „Два брата“, где на месту бивше дискотеке „МЗ“ заједнички тренирају кик боксери „Фајт тим 019“, боксери Зајечара, каратисти „Тимока“ и чланови Школице спорта „Тим“, под будним оком Бобана Стојановића, главног тренера и дирекора Бокс академије „Зајечар“ и младих тренера и још увек активних такмичара Николе Миленковића и Бојана Андрејића.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *