Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

„СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ“ – ТАКМИЧЕЊE ПОЛИЦИЈСКИХ УПРАВА СРБИЈЕ ЗА МАЊЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА И У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Пилот пројекат Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова „Спорт у полицији“ креће за мање од месец дана. Екипе из 27 полицијских управа учествоваће на турнирима најпре на локалном, а затим на регионалном и републичком нивоу и то у седам дисциплина.

Поводом организације првих полицијских игара након више од три деценије, Спортски савез Србије организовао је састанак са територијалним спортским савезима у сали београдске општине Стари град. Састанак су отворили генерални секретар српске „куће спорта“ Горан Маринковић и легендарни рукометаш, сада већник за спорт општине Стари град Недељко Јовановић. Присутнима су се обратили са појединостима везаним за спровођење саме акције  помоћник начелника Центра за основну полицијску обуку Раде Цвијовић и координатори акције испред Спортског савеза Србије Милош Марковић и Петар Шундић.

Спортски савез града Зајечара представљали су генерални секретар Игор Божиновић и дугогодишњи радник стручне службе зајечарског Савеза Миомир Симоновић.

„Што се Зајечара тиче, такмичење у футсалу биће на Поповој плажи, док ће атлетика, којом ће бити обухваћене три дисциплине, бити одржана на градском стадиону на Краљевици. Куперов тест, трка на 400 метара и штафета 4 x 100 метара на програму ће бити у другој половини маја месеца у граду на Тимоку, где ће се такмичити све станице Полицијске управе нашег округа, Зајечар, Бољевац, Књажевац и Сокобања“, истакао је за „Глас спорта“ Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Зајечарска „кућа спорта“ је и организатор квалификационих такмичења у граду на Тимоку, а преостале три спортске дисциплине, џудо, одбојка и баскет 3×3 биће укључене од следећег круга надметања.

Победници такмичења у Зајечару обезбедиће пласман на регионално такмичење полицијских управа, које је на програму од 10. до 15. јула у Смедереву, а други круг надметања ће у исто време бити одржан и у Ужицу, Нишу, Краљеву, Новом Саду и Београду. Освајачи регионалних такмичења обезбедиће учешће на завршном Државном првенству манифестације „Спорт у полицији“ од 10. до 12. септембра.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *