Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

КАБЛОВИ ИСТУПИЛИ ИЗ СРПСКЕ ЛИГЕ, ФУДБАЛСКИ КЛУБ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ЗБОГ ФИНАНСИЈА ПРЕКИДА УЧЕШЋЕ У ТАКМИЧЕЊУ!

Подели

Велики ударац претрпео је данас зајечарски фудбал. Наиме, на седници Управног одбора Фудбалског клуба „Kаблови“ донета је одлука о одустајању овог тима од даљег такмичења у Српској лиги „Исток“.

Главни разлог за овакву одлуку је финансијске природе, саопштио је председник клуба Зоран Трифунов.

„Фабрика Каблова која је била главни стуб клуба ускратила нам је финансирање, као и трошкове превоза. Чекали смо помоћ града, на коју имамо право као спортско удружење и за коју смо аплицирали. Када нам је саопштен износ који смо добили од Града Зајечара од 480 хиљада динара за 2021. годину, нисмо желели као клуб да улазимо у дугове, с обзиром на трошкове које изискује такмичење у Српској лиги, већ смо донели једину могућу одлуку, о иступању из Српске лиге „Исток“, истакао је Трифунов.

Укупно 13 фудбалера напустило је редове Каблова. Четворица играча које предводи и досадашњи капитен Лазар Конић су потписали за зајечарског зонаша ОФК 019, голман Траиловић вратио се у редове Бора, док се млади Морина одлучио за повратак у БСК из Боговине. Понајбољи играч и једна од светлих тачки Каблова минуле јесени Дамир Рамадани потписао је за Хајдук Вељко, а у зонашу из Неготина наступаће још два бивша фудбалера Каблова, која су летос стигла из Бора.

„Улазак у српсколигашко друштво била је давнашња жеља многих љубитеља фудбала из Котлујевца, још од оснивања 1976. године, коју смо најзад остварили минуле сезоне. Ипак, у години јубилеја, када славимо 45 година постојања ФК „Каблови“ донели смо ову непопуларну, али ипак домаћинску одлуку, како не би улазили у дубиозу и задуживање клуба. Већ у понедељак, званично ћемо послати допис Фудбалском савезу Региона источне Србије и обавестити их о својим одлукама“, наводи се у саопштењу Каблова.

Дакле сви резултати Каблова, према правилнику Фудбалског савеза Србије биће избрисани, а свакако ће екипе које су изгубиле бодове од зајечарског српсколигаша бити обрадоване овим информацијама. У Кабловима истичу, да ће се потрудити да сачувају омладински погон и да ће се спремати за почетак наредне сезоне у Окружној лиги.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *