Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

ТИМОЧКА ЛИГА БУДУЋИХ ШАМПИОНА ОД СРЕДИНЕ НОВЕМБРА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Челнике Лиге будућих шампиона, једног од најуспешнијих и најдуговечнијих пројеката у српском омладинском фудбалу, угостио је генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић, а у просторијама зајечарске “куће спорта”, потврђен је договор из прошле године да се и овај део Србије укључи у организацију, а да Зајечар буде домаћин и центар лиге Тимочке Крајине.

„Постоји велико интересовање код клубова из нашег региона за такмичењем овакве врсте. Спортски савез града Зајечара има и више него довољно искуства у огрганизацији бројних такмичења, манифестација, дечјих, школских и омладинских лига, а посебно ми је драго да се и велики број клубова одазвао позиву и присуствовао састанку. За директора лиге именован је искусни спортски радник и фудбалски тренер из Књажевца Крунислав Симић“, поручио је Божиновић.

Директор Лиге будућих шампиона Владимир Перић и његов заменик Игор Марковић су истакли велико задовољство што ће се најзад и источна Србија укључити у овај престижни пројекат.

“Лига постоји већ 25 година, почела је наравно у Београду, али се годинама ширила по целој Србији. Учествују мали фудбалери од 7 до 12 година, дакле од школица фудбала па све до категорије петлића, а неколико стотина клубова у 10 центара сваке године прође кроз наш систем. Имамо и подршку Спортског савеза Србије, а велики број асова продефиловао је лигом, док све то прате и камере СОС канала”, истакао је директор Лиге Владимир Перић.

Лига будућих шампиона Тимочке Крајине, кренуће у Зајечару од средине новембра, играће се по двокружном систему у шест узрасних категорија, од 2009. до 2014. годишта, а победници ће обезбедити пласман у завршницу такмичења, које се традиционално одржава крајем маја на Златибору.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *