Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СВЕТЛА БУДУЋНОСТ ЗАЈЕЧАРСКОГ СПОРТА, СЈАЈНЕ СЛИКЕ 4. ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА

Подели

Четврти дан Европске недеље спорта у Зајечару обележен је јавним тренингом кошарке у дворишту Основне школе „Хајдук Вељко“. А каква би то спортска недеља била да један од ових дана није посвећен најтрофејнијем српском спорту.

Читав програм увеличали су и гости из Олимпијског комитета Србије, предвођени некадашњем кошаркашком асом Црвене звезде, репрезентативцем Србије и учесником Олимијских игара Петром Поповићем. Отворени тренинг презентовали су чланови Кошаркашког клуба „Бин“ предвођени тренером Небојшом Николићем, а на новим теренима школе у Котлујевцу умеће су показали и малишани из Предшколске Установе „Ђулићи“, која је поново узела учешће у Европској недељи спорта и одазвала се на позив Спортског савеза града Зајечара, као и ученици ОШ „Хајдук Вељко“, домаћина четвртог дана ове велике манифестације.

Мале кошаркаше, ученике и будуће спортисте поздравио је помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, некадашњи голман Партизана и бројних иностраних клубова, али и директор рукометне репрезентације Србије, који им је пожелео пуно среће у наставку како спортске каријере, тако и образовања, без кога нема успеха у било ком сегменту живота.

Деца из Предшколске Установе „Ђулићи“ предвођена директорком Тањом Јовановић и васпитачицама показала су своје вештине на теренима, које је Спортски савез града Зајечара припремио посебно за њих. Било је ту за свакога понешто, од препрека, реквизита до разних других активација које су изазвале одушевљење код многобројних малишана.

Задовољство виђеним није крио ни Петар Поповић, који је у име Олимпијског комитета Србије поздравио све учеснике и стрпљиво чекао на фотографисање, како са малишанима из зајечаских вртића, тако и са оним нешто старијим посетиоцима Европске недеље спорта.

Програм се у вечерњим сатима преселио у салу борилачких спортова Кик бокс клуба „Фајт тим 019“ у насељу „Два брата“, где су јавни тренинг одржали млади зајечарски кик боксери и каратисти, чланови КБК „Фајт тим 019“ и Карате клуба „Тимок“, заједно са својим тренерима Николом Миленковићем и Бојаном Андрејићем.

„BeActive“ ноћ протекла је у знаку борилачких вештина, које су на сјајан начин презентовали млађани полазници два успешна зајечарска клуба, који су једни од ретких у Србији са сопственом салом за тренинге, где имају најбоље могуће услове за рад, што је видљиво и из резултата које постижу.

Наставак Европске недеље спорта заказан је већ за уторак 27. септембра када је по распореду предвиђен „Пут око Европе“. Ова занимљива спортска активност у шутирању на кош са девет позиција које обележавају европске градове предвиђена је за 12 часова на Тргу ослобођења у Зајечару, али ће у случају лоших временских услова бити премештена у салу Техничке школе.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *