Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ТРЕЋИ ДАН ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ У ЗНАКУ НАЈСТАРИЈИХ СУГРАЂАНА

Подели

Овогодишња Европска недеља спорта у Зајечару има неколико активности и учесника који су први пут уврштени у понуду „Спортског изазова“. Један од новитета је дан посвећен најстаријим суграђанима – „Спортски сусрети пензионера“, који су заједничким снагама реализовали Спортски савез града Зајечара и градско Удружење пензионера, уз подршку Спортског удружења „Зајечарски спорт за све“.

Фудбал, кошарка, пикадо, штафета и шах, све то наравно уприличено и упаковано сходно годинама учесника нашли су своје место на такмичењу одржаном у понедељак 25. септембра на Поповој плажи. Резултат је наравно био у другом плану, иако се врло педантно водио записник, а борба за сваки погодак и освојен поен била присутна на свим борилиштима.

Почело је шутирањем на кош, затим ударцима на гол са пола терена, да би део програма одржан на кошаркашком терену комплекса „Попова плажа“ завршен штафетом брзог ходања у којима су се надметале екипе од по четири учесника. Спортски сусрети настављени су на тениском терену, где су у кругу „кафића“ зајечарски пензионери показали завидно умеће у шаху и пикаду.

За крај дипломе и пехари за најуспешније, а осмеси свих присутиних говоре да је ово спортско дружење само једно у низу и почетак једне лепе традиције у организацији Спортског савеза града Зајечара и Удружења пензионера.

Уторак 26. септембар доноси дупли програм Европске недеље спорта у Зајечару, пошто ће своје умеће најпре показати ђаци ШОСО „Јелена Мајсторовић“ и Установе „Облутак“ од 10:30 на простору између Позоришта и Саборне цркве, док ће од 12 сати на градском тргу бити одржано такмичење „Пут око Европе“, у коме ће своје кошаркашко умеће показати зајечарски школарци.

фото: Миомир Симоновић/Глас спорта

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *