Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ КРЕНУЛА СА ПОПОВЕ ПЛАЖЕ И ВЕЛИКОГ ИЗВОРА

Подели

Европска недеља спорта у Зајечару отворена је тениским турниром на Поповој плажи и традиционалним спортским играма у Великом Извору.  Тениски клуб „АС Тимок“ потрудио се да у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара на прави начин обележи почетак зајечарског „Спортског изазова“ и уједно прослави деценију постојања.

Учеснике је поздравио координатор Европске недеље спорта и помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић.

„Спорт нас учи вредностима попут фер плеја, тимског рада, једнакости и поштовања, које су сигурно међу најважнијим лекцијама које деца треба да стекну и науче у младим годинама. Велико ми је задовољство што је Зајечар шесту годину у низу домаћин једне овакве манифестације, која промовише оно најважније што спорт треба да представља. Олимпијски комитет Србије препознао је Зајечар као одличног организатора, пре само две недеље организовали смо и „Олимпијску стазу“, а искрено верујем да ћемо и у будућности бити сјајни домаћини“, поручио је Станковић.

Након Попове плаже, Европска недеља спорта пресељена је на спортска борилишта традиционалне манифестације „Башта Балкана“ у Великом Извору. Народне спортске игре попут надвлачења конопца, борбе на брвну, такмичења орача и бацања бале сена преко пречке имају велику традицију на истоку Србије, па је логично да и другу годину у низу буду део понуде Европске недеље спорта у Зајечару.

Највештији у борби на брвну био је Марко Илић из Независног синдиката полиције, прво место у надвлачењу конопца освојила је екипа Независног синдиката полиције, најуспешнији у бацању бале сена преко пречке био је четвороструки узастопни победник Иван Цачевић из Великог Извора, а најбољи орач “Баште Балкана” је Млађан Стојановић из Независног синдиката полиције, иначе баш као и Илић члан ватрогасно-спасилачке бригаде у Зајечару. Недеља је у Великом Извору била у знаку трке са млекарским кантама, а десетак учесника показало је завидно умеће и вештину у нечему тако својственом овом зајечарском селу.

Два дана тениског турнира „Зајечар опен“ окупила су такмичаре из града домаћина, али и Бора, Београда, Новог Сада, Врања и суседног Видина из Бугарске, па је на тај начин Европска недеља спорта оправдала свој назив у Зајечару. Дарио Петковић из Тениског клуба „АС Тимок“ захвалио се Спортском савезу и граду Зајечару на помоћи у организацији и уручио медаље и дипломе најмлађим учесницима турнира.

Понедељак је резервисан за спортске сусрете пензионера, а такмичење и пре свега једно право спортско дружење најстаријих Зајечараца у оквиру 3. дана Европске недеље спорта у Зајечару на програму је од 10 до 12 сати на комплексу „Попова плажа“.

фото: Миомир Симоновић/Глас спорта

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *