Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Србија

СРБИЈА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ ДОБИЈА СТРАНЦА НА КЛУПИ РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ?

Подели

После година лутања, много потрошених легенди, свађа и размирица у и око тима и Савеза, рукометна репрезентација Србије је на добром путу да добије страног селектора на клупи нашег националног тима.

Тони Ђерона је на мети Рукометног савеза Србије. Шпански стручњак је у преговорима око преузимања српске репрезентације.

Реч је о искусном стручњаку, који је каријеру започео у Барселони, где је водио млађе категорије, потом био тренер Б тима и помоћник на клупи А тима једног од највећих светских тимова, када је дрес шпанског великана носио Драган Шкрбић, актуелни потпредседник РСС, а голман тима био Дејан Перић, некадашњи селектор наше репрезентације и дугогодишњи голман националног тима.

Био је селектор Туниса, са којим је постао првак Африке, док је радио и као тренер катарског „Ел Џаиша“, где је сарађивао са још једном нашом голманском легендом, Дарком Станићем.

Да су му српски чувари мреже суђени, говори и чињеница да му је дугогодишњи помоћник Зоран Паша Ђорђић, некадашњи голман репрезентације Југославије, који ће му бити и први сарадник на месту селектора Србије.

„Причамо већ недељама, први контакт имали смо пре неколико месеци, када ме је звао Драган Шкрбић, са којим сам сарађивао у Барселони. Од тада разговарамо о пројектима, идејама, жељама, плановима… Али још није сигурно да ћу преузети Србију. Постоји обострана жеља, а све би требало да се зна до петка“, рекао је Ђерона за „Новости“.

Чињеница да уговор још увек није потписан има своју позадину.

„Kоје су главне препреке? Морамо још да причимо о одређеним темама. Није посао селектора само тренирати екипу, има много ствари. Тренутно сам и на клупи клуба, ту су и финансијски детаљи које нисмо договорили, стручни штаб… Ништа још није завршено“, каже Ђерона.

Могу ли резултати да буду у складу са потенцијалом који имамо?

„Србија има велики играчки потенцијал, али требало би видети који кораци су неопходни да се екипа врати на место које јој по квалитету припада у свету рукомета“, истиче шпански стручњак.

Шпански тренер, који се тренутно налази на клупи француског „Шартра“, би на клупи наследио Ненада Перуничића, а сви у РСС се надају да ће водити национални тим на Светском првенству у Египту, након што је Савез званично аплицирао за „вајлд кард“, пошто су претходно бараж мечеви укинути због добро познатог стања у свету узрокованог пандемијом корона вируса.

Србија је због тога остала без места на планетарном такмичењу, јер су без борбе боље пласиране репрезентације на ИХФ листи дошле до Светског првенства, па је пет места остало да се распореди по неком кључу, а сви у Савезу се надају да ће Светска рукометна федерација одлучити да се и Србија нађе на такмичењу у Египту у јануару 2021. године, које ће бити први Светски шампионат са 32, уместо досадашње 24 репрезентације .

 

фото: РСС, „Twitter“, „Ројтерс“

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *