Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Србија Фудбал

СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ 20 ЕКИПА У СУПЕРЛИГИ, ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПРОШИРЕЊА И НИЖИХ РАНГОВА ТАКМИЧЕЊА?

Подели

Суперлига Србије имаће наредне сезоне 20 клубова, одлука је Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије!

Такав предлог упућен је Фудбалском савезу Србије, а ова одлука постаће званична кад је усвоји Извршни одбор ФСС, али према ранијим најавама из Савеза, биће поштован став већине клубова.

Према предлогу, Прва лига бројаће 18, уместо досадаšњих 16 клубова, док ће Суперлига уместо 16, имати чак 20 клубова, а играће се двокружни систем – 38 кола у Суперлиги и 34 у Првој лиги.

Заиста прави галиматијас ће направити с овим одлукама, а мора се истаћи да на квалитету сигурно неће добити.

Тешко да је било и 16 довољно добрих екипа за досадашњи елитни ранг српског фудбала, а камоли за читавих 20.

Док друге земље сличног клупског квалитета смањују такмичење на 12 или чак и 10 клубова у највишем рангу такмичења, у Србији се проширује на 20, колико рецимо има Енглеска и Шпанија и њихове Премијер лига и Примера, најјаче фудбалске лиге на свету.

Ипак, остаје да се види, како ће ова одлука утицати на остале лиге, пре свега на Зону и Српску лигу, које највише интересују љубитеље фудбала из Зајечара и Тимочке Крајине.

Подсећамо, све лиге изузев Супер и Прве лиге су прекинути и неће се настављати до почетка сезоне 2020/2021, па су признати резултати на табели пре принудног завршетка сезоне.

Да ли ће се отворити можда место у Српској лиги „Исток“ и да се поред Каблова, тамо нађе и екипа Тимока, као другопласирани тим Зоне „Исток“?

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *