Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

КО ЋЕ НА КРАЈУ ИГРАТИ У СУПЕРЛИГИ, ИМА ЛИ МЕСТА ЗА ТИМОВЕ ИЗ УНУТРАШЊОСТИ СРБИЈЕ?

Подели

Oно о чему се претодних пар недеља стидљиво спекулисало, јуче је коначно и потврђено, о чему је „Глас спорта“ већ писао, фудбалска Суперлига биће од овог лета проширена и то за чак четири места, па ћемо уместо 16, следеће сезоне гледати 20 клубова у елити, баш као у рецимо Енглеској, Шпанији и Италији.

Промениће се наравно и систем такмичења, играће се двокружно, без плеј-офа, укупно 38 кола, али оно што је још увек велики знак питања, која четири клуба ће из Прве лиге Србије на крају ове сезоне изборити пласман у Суперлигу?

Kабел је већ кажњен 10 бодова због сумњи у намештање утакмица, као и забраном уласка овог пролећа у највиши ранг, а под упитником је и тренутни лидер Графичар, који је Звездина филијала.

У овом тренутку су на основу стања на табели, најближи Суперлиги, Металац, Бачка, Златибор и Kолубара, а прате их још Нови Пазар и Раднички из Крагујевца.

Суперлига се по свему судећи “смеши“ екипама из малих средина, али свакако би било много интересантније уколико би се Раднички из Крагујевца после неколико година паузе дочепао елитног ранга такмичења. Утакмице на „Чика Дачи“ су увек биле нешто посебно.

Такође, Металац из Горњег Милановца има стадион који испуњава све европске стандарде и на коме је и млада репрезентација Србије играла своје мечеве.

Ту је и Нови Пазар са армијом верних навијача и прилично испуњеним трибинама, али без неких већих успеха у време када је био суперлигаш, са много трзавица, пре свега у тадашњој управи клуба. Сигурно је да би гостовања на Јошаници била увек и више него занимљива.

Бачка је минуле сезоне била члан елитног ранга, док Златибор и Колубара не испуњавају услове што се тиче стадиона.

Како ће се све ово одразити на коначно решење ситуације и ко ће на крају играти у Суперлиги, сазнаћемо, очекује се у наредних месец дана.

Наравно, терен би требало да буде једино мерило, али с обзиром на то да ће очигледно бити и неких административних одлука, не би требало да изненади ако и Kрагујевац, Горњи Милановац и Нови Пазар поново буду на суперлигашкој мапи.

 

 

фото: Суперлига, ФК Металац, ФК Раднички, ФК Нови Пазар

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *