Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Србија

ТЕЖАК ПОСАО ЗА РУКОМЕТАШЕ СРБИЈЕ У БАРАЖУ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Подели

Док се још увек прича о новом селектору Србије не стишава, а све су прилике да ће Ненада Перуничића на клупи заменити странац, извучени су парови баража за пласман на Светско првенство.

И нема сумње да никога у Савезу, а вероватно ни будућег селектора није обрадовала чињеница да ће  Србија играти са селекцијом Словеније у баражу за Светско првенство 2021. године у Египту.

„Орлови“ ће се у два јунска меча намерити на четврту репрезентацију Европе са такмичења завршеног у јануару, где су Словенци све до пораза у полуфиналу, деловали као најозбиљнији могући фаворит за титулу, док је репрезентација Србије на истом такмичењу претрпела прави дебакл и првенство завршила у групи, након три пораза.

Ово су комплетни парови баража, после жреба у Бечу:

Швајцарска – Исланд
Израел/Летонија – Португал
Чешка Република – Црна Гора
Шведска/Турска – Русија
Словенија – Србија
Румунија/Босна и Херцеговина – Мађарска
Северна Македонија – Француска
Украјина – Немачка
Пољска/Литванија – Белорусија
Аустрија – Холандија

Први мечеви на програму су од 5. до 7. јуна, а реванши од 9. до 11. јуна. Време тешких одлука за одговорне у Рукометном савезу Србије, потребно је што пре реаговати и поставити селектора и никако му не стављати „дамоклов“ мач пласмана са Светски шампионат, јер у утакмицама које су на програму већ за три месеца, Словенија ће свакако бити фаворит, колико год нашим ушима то не прија да чујемо.

Циљ је поставити Савез пре свега на здраве ноге и дати озбиљном човеку, професионалцу прилику да води репрезентацију у макар четворогодишњем периоду, а резултати ће онда временом и доћи.

 

 

фото: РСС

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *