Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СПОРТСКИ ДАН ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“ у дворишту Основне школе „Десанка Максимовић“ у Зајечару, организован је спортски дан у оквиру „Дечије недеље“, која се традиционално одржава сваке године у првој недељи октобра. А каква би то дечја недеља била да један од дана није посвећен спорту.

Ученици нижих разреда једне од централних зајечарских школа уживали су у јавном тренингу на отвореном Фудбалског клуба „Тимок“, Гимнастичког клуба „Зајечар“ и Планинарско-смучарског друштва „Љуба Нешић“. Било је ту за свакога понешто, а представник Спортског савеза града Зајечара као организатора правог спортског дана у ОШ „Десанка Максимовић“ изразио је наду да ће се бројни малишани одлучити за неки од понуђених спортова.

Били су ту и одлични тренери, који су стрпљиво објашњавали зашто је баш њихов спорт прави избор. Фудбал су презентовали тренер и координатор ФК „Тимок 1919“ Мирослав Трујкић, а у раду су му помагали Иван Алексић и Соња Марковић, тренери млађих селекција зајечарског клуба са великом традицијом, који су показали зашто је фудбал најважнија споредна ствар на свету.

Гимнастички клуб Зајечар предводили су Љиљана Субић и Милош Божиновић, који су посвећени раду са децом од њиховог најранијег узраста. Овај изузетно важан базични спорт има многе предности, а део им је представљен на јавном тренингу у коме су се многобројни ђаци пронашли.

Веома занимљиво било је и излагање и показни тренинг Планинарско-смучарског друштва „Љуба Нешић“. Милан Јовановић, председник клуба који је већ више од седам деценија синоним за алпинизам и планинарење на истоку Србије, показао је делић онога што природа и слобода представљају.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ Небојша Милијић, није крио задовољство сликом која је сада већ традиционално послата из Зајечара.

„Многи наши ђаци су се опробали на полигонима спретности, увежбавали гимнастичке потезе, научили део фудбалског репертоара, искусили део спортског пењања и алпинизма, а све то уз стручно вођење и подршку професионалаца из Спортског савеза града Зајечара, тренера Гимнастичког клуба Зајечар, Фудбалског клуба „Тимок“, Планинарско-смучарског друштва „Љуба Нешић“ Зајечар. Хвала свима на дивном дану у којем смо, уз музику и спортске игре, заиста уживали“, поручио је на крају спортског дана директор Милијић, који се посебно захвалио Спортском савезу града Зајечара на помоћи у реализацији манифестације.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *