Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СПОРТСКИ ДАН У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ у дворишту Основне школе „Десанка Максимовић“ у Зајечару, организован је спортски дан у оквиру „Дечје недеље“, која се традиционално одржава сваке године у првој недељи октобра.

Велики шампиони, спортисти у правом смислу те речи одржали су мини презентацију и вежбали са ученицима од 1. до 4. разреда зајечарске школе, а малишани су били одушевљени, јер су имали шансу и да разговарају и тренирају са спортистима који су потекли из Зајечара и досегли неслућене висине.

Најпре им се обратила спортска и борилачка легенда Зајечара, бивши непоражени професионални првак Србије, Балкана и Европе у кик боксу, Бобан Стојановић.

„Слушајте своје учитеље, образовање је најбитније, али не запостављајте ни спорт, све се може постићи ако се верује у то што се ради. Одаберите неки од спортова, не мора то нужно бити кик-бокс, али то што ће вам физичка активност и спорт донети, нема цену“, истакао је Стојановић, који је ђацима представио и свог спортског ученика, Николу Миленковића, садашњег председника Кик бокс клуба „Фајт тим 019“ из Зајечара.

„Велико ми је задовољство што сам овде са вама данас, пошто сам и ја био ученик ове школе и такође у вашим годинама одлучивао којим спортским путем треба да кренем. Ако вас интересују борилачки спортови, сала нашег клуба у насељу „Два брата“ је отворена за вас“, истакао је Миленковић.

Са ученицима ОШ „Десанка Максимовић“ спортски дан провеле су и чланице Рукометног клуба „Зајечар“, које наступају у Суперлиги Србије, предвођене тренером Живојином Максићем, вишеструким шампионом наше земље са различитим екипама.

„Долазим из једног малог места Алексндровца, али препрека за успех нема уколико то довољно желите и радите на себи“, поручио је окупљеним малишанима Максић.

Доказ тој тврдњи овог успешног тренера су и три репрезентативке Србије у рукомету, чланице кадетске и јуниорске репрезентације из Зајечара. Једна од њих, Јана Милошевић, поздравила је школарце.

„Налазите се у правом добу за почетак бављења неким спортом. Искрено се надам да ће то бити рукомет и да ће ускоро неко од вас ићи стопама рукометних великана пониклих у хали на Краљевици“.

Сви ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда, подељени у две групе под надзором својих учитељица, стрпљиво су чекали свој ред и опробали се у рукомету, али и навукли рукавице и видели како изгледа кик-бокс тренинг из прве руке.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ Небојша Милијић, није крио задовољство сликом, која је данас послата из Зајечара.

„Наша школа одувек је улагала много труда у све своје ученике и њихов психофизички развој, а спорт је свакако неизоставни чинилац живота сваког нашег ученика. Надам се да ће већина вас одабрати неки од спортова и да ћете успешно презентовати како своју школу на такмичењима, тако и ваше клубове у будућности“, поручио је на крају спортског дана директор Милијић, који се посебно захвалио Спортском савезу града Зајечара на помоћи у реализацији манифестације.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *