Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ЗАЈЕЧАРУ – СПОРТСКИ ДАН У ВРТИЋИМА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ЂУЛИЋИ“

Подели

Под слоганом „Спортом се бавимо ми и срећни смо сви“ у вртићима Предшколске установе „Ђулићи“ реализован је спортски дан у оквиру „Дечје недеље“, која је почела у понедељак 5. октобра и трајаће до недеље 11. октобра.

Било је што се каже за свакога по нешто, а уз подршку Спортског савеза града Зајечара и спортских удружења, сваки зајечарски вртић, имао је барем по једну спортску активност на програму.

Тако је рецимо вртић „Свитац“, који се налази у насељу „Попова плажа“ уз помоћ Спортског савеза организовао спортске полигоне за децу припремних група, док су се остали малишани упознали са основама тениса и фудбала. Кроз полигоне су их водили Љиљана Субић и Милош Богдановић, тенис им је приближио Дарио Петковић из Тениског клуба „АС Тимок“, док их је основама фудбала подучавао Срђан Љубисављевић.

Вртић „Маслачак“ угостио је одбојкашки део програма, који је водио професор физичког Милан Јовановић, испред Омладинског одбојкашког клуба „Зајечар“.Тенис су вежбали са Нађом Цветковић, док им је гимнастичке вежбе показала Ива Планић из Гимнастичког клуба „Зајечар“.

У „Љиљану“ су реализацију спортских активности помогли Милош Богдановић из Школице спорта „ТИМ“ и Ива Малетић, најуспешнија зајечарска атлетичарка из АК „Младост“ и јуниорска шампионка Србије на 800 метара.

Деци и васпитачима у вртићу „Ђурђевак“ подршку су пружили кошаркашки тренер Милан Вељковић, који им је приближио игру под обручима и Драгана Јовановић, физиотерапеут.

Вртић „Здравац“ имао је спортску видео презентацију, коју су деци послали професори физичког васпитања Тамара Николић и Милош Богдановић, док је вртић „Пламенак“ имао праву правцату фудбалску утакмицу, коју је организовао један од родитеља, иначе фудбалер Марко Никић.

За најмлађе малишане организована је трка беба, а директорка Предшколске установе „Ђулићи“, Тања Јовановић, захвалила се свима који су узели учешће у реализацији спортског дана и истакла да је читав програм одрађен у складу са мерама прописаним од стране кризног штаба и Министарстава просвете и здравља.

Много ме весели кад се срећа дели је мото „Дечје недеље“ у Србији, а нема сумње да су зајечарски вртићи послали праву поруку и слику из града на Тимоку.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *